Slovenija
17 ogledov

Zapore cest ne bo

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Obrtniki zadovoljni z zagotovili vlade, zato napovedane zapore cest za zdaj ne bo.

"Napovedane cestne zapore za zdaj ne bo," je po skupščini obrtne zbornice povedal njen predsednik Štefan Pavlinjek. Kot je pojasnil, so od vlade danes dobili zagotovilo, da bo zakon o prevozih v cestnem prometu šel naslednji teden v parlament, vlada pa poleg tega razmišlja, da se bodo še naprej pogovarjali o predlogu Vsak račun šteje. "Dobili smo neko garancijo, da bo vseh naših10 zahtev izpolnjenih, zato se je skupščina odločila, da izvedbo državljanske nepokorščine zamrzne." Počakali bodo do dni obrti in podjetništva 20. in 21. maja v Portorožu.

Danes se namreč izteka rok, ki so ga obrtniki postavili za sprejetje vseh zakonskih rešitev, vendar sta v parlamentarni proceduri še noveli zakona o prevozih v cestnem prometu in zakona o gradnji objektov. OZS želi od vlade še implementacijo načela Vsak račun šteje v dohodninsko zakonodajo, postavitev novega zakona o delovnih razmerjih ter ureditev dopolnilne dejavnosti na kmetijah. Rešitve si zbornica obeta do konca leta, tako da bi začele veljati leta 2012.

Pahor po pomoč k obrtnikom
Predsednik vlade Borut Pahor je sicer med današnjim obiskom Foruma obrti in podjetništva v Ljubljani obrtnike in podjetnike pozval k pomoči pri prepričevanju javnosti, naj na referendumu podpre zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. "Želim, da bi skupaj prepričali večino ljudi, da je to pomembno vprašanje pri pregonu sive ekonomije in za ureditev razmer na trgu dela," je po navedbah STA poudaril Pahor.

Gospodarska ministrica Darja Radić je izpostavila težave gradbeništva, ki je obrtnike in podjetnike zelo prizadelo. Predlagala jim je, naj se združujejo v konzorcije, da jim bodo tako skušali pridobiti kakšen posel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.