Slovenija
12 ogledov

Zapore Luke Koper za zdaj ne bo!

Avtoprevozniki pri obrtno-podjetniški zbornici (OZS) do prihodnjega petka ne bod Žurnal24 main
Avtoprevozniki pri obrtno-podjetniški zbornici (OZS) do prihodnjega petka ne bodo blokirali Luke Koper. Počakali bodo na srečanje s predsednikom uprave Luke Koper, ki naj bi bilo ta četrtek.

Vse prevoznike v Sloveniji pozivam, ne zapirajte Luke Koper do prihodnjega petka.
Andrej Klobasa

Avtoprevozniki so danes napovedali blokado Luke Koper, ker država še vedno ni izpolnila zahtev, ki so jih nanjo naslovili že junija. Med drugim zahtevajo ukinitev cestne pristojbine za vstop v Luko Koper. Kot je po današnjem sestanku z avtoprevozniki v Ljubljani povedal minister za promet Patrick Vlačič, "ima Luka Koper ta trenutek pravico pobirati to, kar pobira".

"To sem avtoprevoznikom tudi jasno povedal in so to tudi razumeli," je dejal prometni minister.

Avtoprevozniki se bodo zato v četrtek zjutraj sestali s predsednikom uprave Luke Koper Gregorjem Veselkom, pri pogovorih pa bo pomagal tudi Vlačič. "V osnovi so pogajanja med avtoprevozniki in upravo Luke Koper," je po približno pet ur trajajočem srečanju povedal minister in dodal, da bodo do prihodnjega petka poskusili najti nastavke za rešitev tega problema.

Klobasa: "Ne zapirajte Luke Koper"
Predsednik sekcije avtoprevoznikov Andrej Klobasa je avtoprevoznike zato pozval, naj bodo do prihodnjega petka mirni. "Vse prevoznike v Sloveniji pozivam, ne zapirajte Luke Koper do prihodnjega petka," je dejal, razvoja dogodkov po prihodnjem petku pa ne želi napovedovati. Upravni odbor sekcije avtoprevoznikov pri OZS je namreč sklenil, da bodo vhod v Luko Koper zaprli, če do dogovora ne bo prišlo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.