Slovenija
17 ogledov

Zapore še pol leta

Cesto bodo znova zaprli, tokrat za tri mesece. Žurnal24 main
Cesta proti Pekram bo zaradi obnove znova zaprta za promet. Krajani se ob tem že pritožujejo, saj trpi kakovost življenja.

Potem ko so pred več kot enim mesecem umaknili gradbene stroje, ki so polagali optično sekundarno kanalizacijo, bodo zdaj delavci dokončali četrto fazo rekonstrukcije ceste proti Pekram. Krajani se nad odločitvijo, da bodo cesto popolnoma zaprli, jezijo. Mariborčanka Maja, ki živi ob cesti, pravi: "Spet se bomo morali voziti okoli. Veste, kako je to nadležno? Veliko prej je treba od doma, ko greš v službo. To leto bomo imeli skoraj pol leta zaprto cesto. To je absurd."

Dela za 140 tisoč evrov
"Kmalu bomo zaprli cesto od Mlade lipe proti Pekram. To je nadaljevanje projekta, ki smo ga pred kratkim že začeli. Tam se je zemljišče posedalo in treba ga je sanirati. Izvajalec del bo Nigrad, ki je bil izbran na javnem razpisu. Cesta bo zaprta tri mesece. V zadnjem delu, ki meri 188 metrov, bo gradnja plinovoda, kanalizacije in sistema za odvajanje voda. To bo stalo okoli 140 tisoč evrov. Cesta bo širša, in sicer šest metrov, zgrajeni pa bodo tudi novi pločniki. Cesto bomo tudi preplastili. Občani se bodo najbrž spet pritoževali, vendar sanacija je potrebna," je za Žurnal24 povedal podžupan MOM Danilo Burnač. Cesta bo zaprta od 22. septembra.

Niso nas obvestili
Nataša Kajba Gorjup
, predsednica krajevne skupnosti Radvanje, se jezi: "Z občine nismo prejeli obvestila. Upamo, da nam bodo sporočili, kako bodo dela potekala. Takšne zapore močno vplivajo na kakovost življenja. Dela bi morala potekati sistematično in hkrati. V enem letu je to že tretja zapora, skupno je to kar pol leta zapor in ovir na cestah pri nas."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.