Slovenija
27 ogledov

Zapornica bo lahko dojila otroka

Čebašek Travnikova je ocenila, da so bile v navedenem primeru kršene tako pravic Žurnal24 main
Materi, ki na Igu prestaja kazen, je sodišče le dovolilo, da bo po enem mesecu v priporu lahko dojila trimesečnega otroka. Ministrstvo za pravosodje je zadovoljno nad hitrim odzivom pristojnih.

Včeraj smo poročali o ženski, zaprti v Zavodu za prestajanje kazni zapora na Igu, ki ima tri mesece starega sina, vendar ga ne more dojiti. Po navedbah Čebašek Travnikove, varuhinje človekovih pravic, je pripornica že poskusila narediti samomor.

V zapisu na spletni strani institucije varuhinje so obenem navedli, da je bilo sodišče z dejstvom, da je pripornica doječa mati, nedvomno seznanjeno, kljub temu pa ni dobila možnosti, da bi z dojenjem nadaljevala, kar jo je pahnilo v hudo stisko.

Dojenje ji bo le dovoljeno
Podpredsednica Okrožnega sodišča v Ljubljani Andreja Sedej Grčar je v sredo ob 18.25 opravila nadzor na Igu. Prošnja pripornice je bila danes zjutraj posredovana predsedniku senata, ki je prošnji ugodil in o tem že obvestil zavod Ig. Pripornici bo tako omogočeno, da bo v priporu dojila svojega otroka, pri tem pa bosta ločena od ostalih pripornic.

"Ministrstvo  za  pravosodje  z  zadovoljstvom  ugotavlja,  da je včerajšnje
posredovanje ministrstva zagotovilo ustrezno rešitev problema, ki je nastal
v zvezi s pravico pripornice in njenega otroka, da sta skupaj,"
so zapisali v sporočilu za javnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.