Slovenija
24 ogledov

Zapornica mu je prirasla k srcu

Joško Joras je zaprosil za 30-dnevni odlog odstranitve zapornice, a sodni izvrši Žurnal24 main
Joras. Oviro na poti bi imel še en mesec.

Meja. Joško Joras bi odstranitev zapornice na levem bregu Dragonje prestavil za en mesec, izvršitelj Franc Slavec, ki je odstranitev zapornice razpisal za 25. maj, je zatrdil, da je to nemogoče, pooblaščenka hrvaške vlade Vukica Jovanovič Krevatin pa, da jo lahko odstrani tudi Hrvaška.

Tehnični zapleti Jorasa
"Zaradi tehničnih zapletov izvajalca del okrajno sodišče v Piranu in pooblaščenega izvršitelja prosimo za 30-dnevni odlog izvršbe," je sporočil Joras.

Na njegovo prošnjo pa je sodni izvršitelj Slavec odgovoril, da "postopek odstranitve zapornice stane okoli 500 evrov, naša pisarna ima vso potrebno tehnično ekipo in opremo, da opravi delo. Če ima podjetje, ki naj bi ga za postopek Joras zagotovil na svojo željo, težave, lahko torej opravimo vsa dela sami". Jorasove prošnje, ki jo je včeraj prejel po elektronski pošti, ne more upoštevati, dokler ne dobi uradnega pisnega poziva njegovega odvetnika Danijela Starmana.

Ta nam je pojasnil, da bo uraden, pisni poziv za odlog odstranitve zapornice vložil danes zjutraj – do ponedeljka je v tujini.

Lahko traja tudi pol leta
Kakšne so tehnične težave podjetja, ki naj bi zapornico odstranilo, nam Starman včeraj ni želel pojasniti. To bosta z Jorasom storila na današnji tiskovni konferenci.

Vendar pa je Slavec prepričan, da je prestavitev odstranitve za en mesec nemogoča, "saj po pojasnilih zunanjega ministrstva vročitev diplomatske pošte do hrvaške vlade traja od dva do tri mesece". Zaradi vseh procedur bi po njegovem mnenju do odstranitve zapornice preteklo tudi pol leta.

Jo bo odstranila Hrvaška?
Jovanovič Krevatinova, odvetnica iz Portoroža, ki jo je sodišče določilo za pooblaščenko hrvaške vlade, je pojasnila, da ima po sklepu piranskega sodišča tudi sosednja država možnost, da zapornico odstrani sama. "Če se bo to zgodilo, ne vemo," je povedala Jovanovič Krevatinova, s katero hrvaška vlada do zdaj še ni stopila v stik. "Pravzaprav zadevo ignorirajo," je prepričana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.