Slovenija
33 ogledov

Zapornice bi podarili stanovalcem

Zapornice Anže Petkovšek
BS3. Ena od možnosti je, da bodo namesto LPT zapornice upravljali stanovalci sami.

“Želimo si sami upravljati zapornice, postavljati svoja pravila,” je včeraj pred sestankom stanovalcev Puhove ulice z javnim podjetjem Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) dejal eden od stanovalcev v BS3. To podjetje je od leta 2011 upravljalo zapornice in jih lani poleti odstranilo, zdaj pa se želi s stanovalci dogovoriti, da bi jih vsaka od štirih ulic upravljala sama. Sogovornik tako rešitev podpira, ker meni, da so zapornice najboljša od slabih rešitev, saj brez njih vlada nered.

“S tem ne bi rešili težav”

Z njim se ne strinja Zore Lukin, nekdanji član koordinacijskega odbora BS3, ki se je dogovarjal za postavitev zapornic: “S tem, da bo imela vsaka ulica svojega upravnika zapornic, težav, ki jih imamo zaradi njih, ne bomo rešili. Še vedno bodo ljudje, ki jim bodo nasprotovali. Pomembno je, da bi se na teh sestankih dogovorili, kako bi sistem lahko deloval.” Meni še, da bi jih morali upravljati LPT, tudi če si tega ne želijo. “To ni tako preprosto, kot si nekateri predstavljajo, tu je 2.400 kartic, vzdrževanje infrastrukture in podobno. Bi pa morali stanovalci upravljanje LPT nekako nadzorovati,” je še dejal Lukin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.