Slovenija
5 ogledov

Zapornice bodo, a le za 12 dni

ljubljana 22.02.11, zapornice, zapornica, parkirisce, BS3, Puhova ulica, parkiri Anže Petkovšek
Stanovalci v ljubljanski soseski BS3 bodo le dobili zapornice, a le od 10. do vključno 22. septembra. Kot so stanovalcem soseske sporočili z ljubljanske občine, bodo to po ponovnem dogovoru s predstavniki stanovalcev storili izključno z vidika prometne varnosti.

Gre za drugo odločitev ljubljanske občine o začasni vzpostavitvi zapornic na uvozih na parkirišča v soseski BS3. Mestna občina Ljubljana (MOL) je namreč koordinacijski odbor BS3 konec avgusta obvestila, da bo Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) od 1. do vključno 22. septembra ponovno vzpostavil sistem zapornic na uvozih v sosesko. Od koordinacijskega odbora so na MOL pričakovali, da bodo še pred 22. septembrom na LPT sporočili, kdo bo upravljanje z zapornicami prevzel po tem datumu.

Nastanejo lahko težave

Iz koordinacijskega odbora pa so takrat sporočili, da gre za enostransko odločitev, ki ni usklajena z odborom in nima podlage v dosedanjih dogovorih. Ob tem so opozorili na težave, ki bi lahko nastale v času začasnega delovanja zapornic.

Med drugim so opozorili, da vsi stanovalci nimajo kartic za dvig zapornic. Občina je namreč predvidela, da bi za vstop stanovalci uporabljali kartice, ki so jih dobili ob vzpostavitvi sistema leta 2011. Iz odbora so poleg tega takrat sporočili, da uporabniki ne bodo imeli telefonske podpore, poudarili pa so tudi, da so ljubljanskega župana že marca opozarjali, da je treba pred košarkarskim prvenstvom urediti razmere v BS3.

Bo, ne bo?

Na MOL so se po odzivu koordinacijskega odbora odločili, da sistema zapornic ne bodo ponovno vzpostavili. Koordinacijski odbor pa je ljubljanskega župana Zorana Jankovića nato obvestil, da se strinjajo z začasnim delovanjem zapornic ter da je bila odločitev občine, da zapornice ne bodo začasno delovale, zanje presenečenje.

Vsi upravičeni lahko dobijo kartice

Po ponovnih dogovorih s predstavniki stanovalcev BS3 se je MOL sedaj ponovno odločila, da bodo zapornice v času evropskega košarkarskega prvenstva delovale. Kot so na občini zapisali v obvestilu stanovalcem, bo dvigovanje zapornic omogočeno s karticami, ki jih imajo stanovalci od vzpostavitve sistema. Ostali stanovalci, ki kartice še nimajo, pa jo z osebnim dokumentom in dokazilom do upravičenosti lahko prevzamejo na četrtni skupnosti Bežigrad v času uradnih ur.

Telefonske podpore ne bo

LPT bo na podlagi video nadzora omogočal uvoz v sosesko za intervencijska vozila in za vozila podjetij gospodarske javne službe. Z ljubljanske občine so sporočili še, da LPT ne bo odgovarjal na telefonske klice stanovalcev, ki bodo na parkirišče želeli brez kartice.

Izbirajo upravnika

V soseski BS3 sicer nadaljujejo z izbiro upravnika, ki bo upravljanje z zapornicami prevzel po 22. septembru. Kot so zapisali v sporočilu županu, že imajo prijave, trenutno pa potekajo pogovori s ponudniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.