Slovenija
25 ogledov

Zapornice na Gotski ulici še stojijo

Gotska ulica Saša Despot
Kljub temu, da so stanovalci Gotske ulice včeraj prejeli sklep sodišča, v katerem je bilo zapisno, da sta Tristan devetnajst in Giposs gradbena podjetja dolžna najkasneje v roku 24 ur položiti vse zapornice in odstraniti ključavnice, se to še ni zgodilo.

Po prepričanju stanovalcev bi morale biti vse zapornice spuščene danes do 16. ure, a kot so sporočili za STA, se slednje ni zgodilo. Glede nekaterih navedb, da začne rok za izvršitev odločbe teči šele potem, ko podjetji prevzameta sodni pošiljk, pa pravijo, da to ne drži in da morajo biti zapornice spuščene 24 ur po izdaji odredbe.

Zapornice si je ogledala tudi policija

Zapornice si je popoldan ogledala tudi policija, ki pa je po navedbah PU Ljubljana ugotovila, da gre za civilnopravni spor med stanovalci in podjetjema, zato ni ukrepala.

Po besedah tiskovne predstavnice Policijske uprave (PU) Ljubljana Maje Ciperle Adlešič, so se policisti popoldne odzvali na prijavo stanovalcev, ki so na policijo prijavili, da zapornice še vedno niso spuščene. Policija je ugotovila, da ni bilo izvršeno nobeno kaznivo dejanje, prav tako pa da gre za civilnopravni spor, zato ni ukrepala.

In v čem je težava?

Podjetje Tristan devetnajst je ta teden začelo postavljati zapornice in namerava stanovalcem zaračunavati parkirnino na parkiriščih ob blokih. Cena mesečnega najema je 40 evrov, poleg tega pa naj bi stanovalci plačali še akontacijo za zapornici v višini 120 evrov. Zemljišče je sicer po informacijah družbe Distor, ki upravlja s stavbami na Gotski ulici, v zemljiško knjigo vpisano na podjetje Giposs.

Stanovalci so sklenili, da se ne bodo odzvali na posredovano ponudbo za najem parkirnih mest in ne bodo plačevali stroškov, saj so parkirišča po njihovem prepričanju last etažnih lastnikov tamkajšnjih stavb. Dobili so tudi začasno sodno odločbo, s katero je prepovedan kakršen koli poseg na parkirnih prostorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.