Slovenija
14 ogledov

Zapornice začasno nazaj

Zapornice Anže Petkovšek
Zapornice pred parkirišči v soseski BS3 bodo začasno delovale od 1. do vključno 22. septembra.

Tako so se odločili na ljubljanski občini in o tem obvestili člane koordinacijskega odbora BS3, je za STA povedal član odbora Zore Lukin. Opozoril je, da gre za enostransko odločitev občine, ki ni usklajena s koordinacijskim odborom soseske.

Večja varnost v času prvenstva

Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT), ki je z zapornicami upravljalo do pred okoli enim letom, jih bo ponovno vzpostavilo na Puhovi, Trebinjski, Reboljevi in Maroltovi ulici. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) ocenjujejo, da bodo z začasno namestitvijo v času evropskega košarkarskega prvenstva dosegli boljšo prometno varnost prebivalcev soseske in onemogočili parkiranje drugim osebam, ki ne stanujejo v soseski.

Med začasnim delovanjem zapornic bo njihovo dvigovanje omogočeno s karticami, ki so jih stanovalci dobili ob vzpostavitvi sistema, LPT pa bo omogočal uvoz za intervencijska vozila in vozila podjetij javnih služb. Koordinacijski odbor pa so pozvali, da posreduje telefonsko številko, na katero bo prevezalo klice, prejete preko naprav na stebričkih zapornic. LPT namreč ne bo odgovarjal na klice stanovalcev, ki bodo brez kartice želeli na parkirišče.

Od koordinacijskega odbora BS3 na MOL pričakujejo tudi, da bodo o začasni namestitvi obvestili stanovalce in še pred 22. septembrom na LPT sporočili, kdo bo upravljanje z zapornicami prevzel po tem datumu. V kolikor tega ne bodo storili pravočasno, bo LPT zapornice odstranil oziroma ponovno dvignil.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.