Slovenija
83 ogledov

Zaporniki so boljša družba kot politiki

Janez Janša Žurnal24 main
Janez Janša pravi, da je bil v zaporu v veliko boljši družbi, kot bi bil na državni proslavi ob dnevu državnosti.

Janša je prepričan, da bo SMC "ko bo umetno ustvarjen kult osebnosti v javnem mnenju razpadel“ razpadla, tako kot je Pozitivna Slovenija in da bo temu sledil kaos. Kot je zapisal v intervjuju za siol.net, je Stranka Mira Cerarja (SMC) fantomska stranka in njegovi sojetniki, ki sicer spremljajo politično dogajanje, ne znajo našteti niti enega kandidata ali člana stranke razen predsednika, po katerem se imenuje, prav tako ne znajo našteti niti ene točke programa. 

Janša meni, da bo takoj zunaj, če zmaga SDS

Janša je prepričan, da je uspeh SMC posledica tega, da "režim obvladuje medije, sodstvo in banke“ ter da zato "o pošteni volilni tekmi ne moremo govoriti niti v pogojniku“. Kako je lahko kljub temu SDS leta 2004 zmagala na volitvah, Janša v intervjuju, ni pojasnil. Na vprašanje, kdo bo mandatar za sestavo vlade, če bo na volitvah vendarle zmagala SDS, on pa bo še vedno v zaporu, je odgovoril, da je to sholastično (po SSKJ prazno, nestvarno, nesmiselno) vprašanje: "Če bo zmagala SDS, bo režim padel, sodišča pa ne bodo imela več motivov za zavlačevanje pri odpravi sodbe za izmišljeno kaznivo dejanje, “ je dejal Janša. 

Edina rešitev množična udeležba na volitvah

Janša še meni, da obstaja realna nevarnost, da bi levica na tokratnih volitvah dobila dvotretjinsko večino. Trdi, da že pripravljajo ustavne spremembe, s katerimi "nameravajo ustoličiti državno lastnino kot ustavno vrednoto in tako zaščititi svoje monopole in sistemsko korupcijo, opredeliti družino kot poljubno kategorijo, omejiti versko svobodo in svobodo izobraževanja ter spremeniti sestavo državnega zbora z zagotovitvijo posebnih mandatov za državljane iz republik nekdanje SFRJ. Grozi nam svojevrsten državni udar,“ opozarja Janša, edina rešitev pa je po njegovem mnenju množična udeležba na nedeljskih volitvah.

Komentarjev 3
  • Uros Bukovec 16:26 10.julij 2014.

    Tam mu je tud mesto, ampak pravnih sredstev in evrope pa noče uporabljat. raje prej ŠČUVA NAROD.

  • mrki 13:23 10.julij 2014.

    mislim da bo tebe prej pobralo od lakote, kajti taki kot si ti imajo dve leve roke :)

  • tralala 12:48 10.julij 2014.

    Crkni...