Slovenija
77 ogledov

Zaporniki z začasnim vodstvom

Dušan Valentinčič je že bil direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij. Žurnal24 main
Natečajna komisija meni, da so Igor Černetič, Božo Peteh in Leonida Zalokar primerni kandidati za direktorja uprave slovenskih zaporov. Vlada ima zadnjo besedo.
Dušan Valentičič, trenutno direktor koprskega zapora, bo s 16. oktobrom, ko bo z mesta generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) odšel Tomaž Smole, kot smo v Žurnalu sicer že pravilno napovedali, postal v. d. generalnega direktorja slovenskih zaporov.

Natečajna komisija, ki jo je imenoval uradniški svet, je pod vodstvom Mojce Maček namreč z osmimi kandidati, ki so se prijavili za mesto generalnega direktorja, 5. oktobra opravila razgovore.

Trije kandidati, in sicer Igor Černetič, Božo Peteh in Leonida Zalokar, so po mnenju komisije primerni za to delovno mesto, pravijo na ministrstvu za javno upravo. Istega dne naj bi ministra za pravosodje Aleša Zalarja obvestili o svoji izbiri. Vendar, kot so zapisali v odgovoru, "na ministrstvu za pravosodje dokumentacije uradniškega sveta še nismo prejeli. Ko jo bomo, bo ministrstvo opravilo vrsto posvetovanj, ker gre za izredno pomembno in odgovorno funkcijo. Ta postopek bo terjal določen čas".

Igor Černetič je bil direktor koprskega zapora, preden je na to mesto prišel Valentičič po tistem, ko ga je vlada razrešila z mesta generalnega direktorja URSIKS, in je podpredsednik peneloškega društva.

Božo Peteh je vodja oddelka za varnost na generalnem uradu. Sicer je pa že nekaj časa blizu upravi, saj je bil pomočnik direktorja uprave in tudi podsekretar na upravi.

Magistra Leonida Zalokar je ravnateljica Vzgojnega zavoda Planina.

Ko bo minister Zalar oziroma ministrstvo presodilo primernost kandidatov, bo vladi predlagal enega ali dva kandidata, ki se mu bosta zdela najbolj primerna. Vlada pa kandidata nato potrdi ali zavrne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.