Slovenija
391 ogledov

Zaposleni bodo šli z zavoda na zavod

Vesna Savić, v. d. direktorice ZPT, je konec januarja izvedela o usodi, ki čaka Žurnal24 main
Likvidacija. Svetniki podprli župana, ukinili zavod za podjetništvo in turizem. Novega niso ustanovili.

Brežice. “Šest zaposlenih na zavodu, v povprečju starih okrog 35 let, se bo s prvim aprilom znašlo na zavodu za zaposlovanje,” je bila po včerajšnji seji občinskega sveta redkobesedna vršilka dolžnosti (v. d.) direktorice Zavoda za podjetništvo in turizem (ZPT) Brežice Vesna Savić.

Svetniki so namreč sledili predlogu župana Ivana Molana in zaradi domnevne neučinkovitosti, prevelike porabe proračunskih sredstev in nenehnih kadrovskih težav ukinili ZPT ter sprejeli sklep o njegovi likvidaciji. Na včerajšnji seji naj bi ustanovili podoben nov zavod, ki bi se ukvarjal še z mladinsko dejavnostjo, kar pomeni, da bi združili ZTP in mladinski center, a so to točko umaknili z dnevnega reda. “Zaradi postopkovnih zadev in nekaterih nerazjasnjenih stvari,” je bil s pojasnilom skop župan.

Nekateri zagovorniki zavoda, med njimi predsednik sveta zavoda Davor Račič, so prepričani, da bi bilo sicer treba razmišljati o reorganizaciji, ne pa na vrat na nos ukinjati zavod. “Da ne bomo na koncu ugotovili, da tudi občine ne potrebujemo več,” je bil piker Račič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.