Slovenija
18 ogledov

Zaposleni najeli hotel, da bi lahko delali

Brač je na lestvicah najbolj priljubljenih hrvaških otokov vedno zelo visoko. Žurnal24 main
Lastnik hotela Sumartin je vzel bančno posojilo in dal pod hipoteko hotelski objekt, a posojila ni vrnil in hotel je pripadel banki. Ta je za to sezono dala hotel v najem zaposlenim, da bi imeli zagotovljene dohodke.

Zaposleni hotela Sumartin na hrvaškem otoku Brač so od banke najeli hotel za prihajajočo sezono, v to pa so bili prisiljeni, da bi lahko še naprej delali in zaslužili plače, pišejo hrvaški mediji. Hotel je pristal v rokah Hypo Banke, potem ko je lastnik hotela PMG Ragusa vzel bančno posojilo in hotel dal pod hipoteko, a posojila ni vrnil.

Vodstvo hotela je doseglo dogovor z banko, ki je hotelsko stavbo delavcem dala v najem. Hotel je tudi že začel z delom, delavci pa lahko računajo na dohodke, saj jim poleg dogovora z banko svetlo sezono napovedujejo tudi predvidevanja za prihajajočo sezono. Direktor hotela Jakov Terzić je dejal, da so zadovoljni, kolikor so pač lahko glede na situacijo, in da je hotel zadnjih šest let posloval pozitivno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.