Slovenija
34 ogledov

Zaposleni pred dnevom D na zbor

drazba Benjamin Kovač
Delo Revije. Zaposleni so se popoldne zbrali na zboru delavcev. "Mi delamo normalno naprej, kot da bodo revije izšle," ob tem pravi predsednica sveta delavcev Jelka Sežun.

Zaposleni v Delu Revijah se bodo popoldne zbrali na zboru, ki bo, kot nam je povedala predsednica sveta delavcev Jelka Sežun, zaprt za javnost. Po njenih besedah ni pričakovati močnega učinka tovrstnega srečanja, a poudarja: "Kljub vsemu poskušamo kaj doseči. Če smo tiho in kar čakamo, nismo nič na boljšem."

Na dnevnem redu naj bi po prvotnih napovedih pod prvo točko obravnavali oziroma se seznanili s trenutnim stanjem; a kot so nam v sporočilu zapisali predstavniki Dela Revij, "zbor ni bil sklican na željo Mateja Raščana, lastnika in direktorja družbe Delo Revije, d. d., tako da dodatnih informacij na današnjem zboru s strani vodstva družbe danes ne pričakujemo."

Čakajoč na petek

"Naslovili smo javno pismo na Matjaža Kovačiča (predsednik Nove KBM, op.p.) z določenimi zahtevami. Zbor je bil prvotno sklican na željo Raščana, zdaj pa smo rekli, da je bolje, če se z ljudmi vsaj pogovorimo - čeprav na pojasnila še čakamo in je kup vprašanj odprtih. Nihče nam ničesar ne pove," pa nam je po zboru dejala Alma Sedlar, sindikalna zastopnica novinarskega sindikata Dela Revij.

Po napovedih bo do petka znan najemnik blagovnih znamk Dela Revij in po tem lahko pričakujemo tudi izid revij. Kot dva najresnejša kandidata sta se v javnosti omenjala Adria Media in skupina Krater, za katero naj bi stal Matej Raščan, še pred kratkim lastnik Dela Revij. Skupina Krater je včeraj te informacije zanikala. "Poudarjamo, da nastopamo samo le in v imenu Skupine Krater," so zapisali in dodali: "V času, ko je uprava Dela Revij razglasila insolventnost ter je prišlo do prodaje blagovnih znamk, smo kljub velikim težavam uspeli oblikovati in natisniti še nekaj revij. Zakaj niso prišle do naročnikov in v prodajo, pa gre odgovore iskati drugje."

Delajo naprej v upanju, da se bo vse uredilo

"Varianti sta slaba in slabša. Nobena ni dobra za nas," o tem pravi Sežunova in glede zaposlenih pri revijah, ki jih ta teden bralci znova niso dobili v roke, pravi: "Mi delamo normalno naprej, kot da bodo revije izšle." Spomnimo, agonija v Delu Revijah traja že dlje časa. Največji založnik revialnega tiska v Sloveniji sicer zaposlenim še vedno dolguje junijske plače. Na začetku poletja je prišlo v javnost, da številni honorarci niso dobili plačil. "Nekateri še niso bili plačani za delo, ki so ga opravljali v marcu, drugi so dobili honorarje za mesec april, nekaj računov pa je celo odprtih še za februar," nam je takrat dejal eden od zaposlenih v tej družbi. Več: "Vodenje naj prepusti sposobnejšemu"

Preberite še:

Zaposleni: Počutimo se butasto.

Prodaja blagovnih znamk - finta

 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:53 18.avgust 2011.

    Lastnik in direktor. Ja lastnik čega ? Saj nima enega naslova katerekoli revije? Mrtvo podjetje. Direktor in lastnik ? Baraba švercerska , ne pa direktor. Naj začne parte štancat, za začetek , da se bo naučil , spiše svojo!!!