Slovenija
17 ogledov

Zaposleni rešujejo Adrio Airways

Aprilske plače bodo že znižane za deset odstotkov, je povedal predsednik uprave Žurnal24 main
Plače. Najprej so jih zaposlenim znižali za pet odstotkov, zdaj še za deset.

Letalski prevoznik Adria Airways brez dokapitalizacije ne more preživeti, so povedali viri blizu podjetja. Za obstoj potrebuje devet milijonov evrov, a ta znesek se lahko krepko poveča, če bo poletna sezona slaba.

Vse je že v zakonu
Svoj delež pri reševanju likvidnostnih težav podjetja pa morajo prispevati tudi zaposleni. Po lanskem petodstotnem znižanju plač (ukrep je bil podaljšan tudi letos) zdaj sledi dodatno, desetodstotno znižanje.

Plače "s popustom" bodo zaposleni prejemali šest mesecev, nižje pa bodo že aprilske, je potrdil predsednik uprave Tadej Tufek. Ta je na očitke, da zaposlujejo preveč pilotov za letala airbus, odgovoril, da niso vsi v breme Adrie, saj vozijo v tujini.

So pa viri blizu podjetja potrdili, da presežek je, a naj bi se v bližnji prihodnosti zmanjšal – predvsem na račun upokojevanja. Povprečna plača zaposlenega v Adrii znaša 2.200 evrov na mesec, je zatrdil Tufek, in to brez pilotskih plač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.