Slovenija
1169 ogledov

Zaposleni stavkajo, načelnik odstopil

slovenija, upravna enota ljubljana, odpiralni cas, obcina, Tobacna 2, Ljubljana, Boštjan Tacol
Načelnik Upravne enote Ljubljana Lovro Lončar je ministru za javno upravo Rudiju Medvedu posredoval informacijo o odstopu z mesta načelnika.

"Odstop sem podal po temeljitem razmisleku v želji in namenu, da se situacija oz. zadeve v Sektorju za upravne in notranje zadeve (SUNZ) oziroma v Upravni enoti Ljubljana čimprej uredijo  ob  zaupanju v medsebojne dogovore, ob novih dogovorjenih pogojih dela,  usmeritvah in podpori s strani pristojnega  ministrstva in novemu pristopu vodenja," je zapisal v izjavi ministru Medvedu. 

"Naloge predstojnika sem vseskozi opravljal odgovorno in ob stalni komunikaciji z zaposlenimi, sindikatom  in pristojnimi na Ministrstvu za javno upravo ter iskanju rešitev in izvajanju ukrepov za čim boljše delo Upravne enote Ljubljana tako z vidika strank kot zaposlenih. Odstop je moja osebna odločitev in ne pomeni odgovornosti za nastalo situacijo, ampak možnost in vzpodbudo, da se zadeve glede na izzive, ki Upravno enoto Ljubljana čakajo v prihodnje, čimprej razrešijo in da se zagotovi njeno nemoteno vodenje," je še dodal.

Minister za javno upravo je takoj po seznanitvi z odločitvijo dosedanjega načelnika pričel s postopki za imenovanje vršilca/ke dolžnosti načelnika Upravne enote Ljubljana, v nadaljevanju pa bodo v čim krajšem času izvedeni tudi vsi postopki imenovanja novega načelnika/ce omenjene upravne enote. Neodvisno od postopkov imenovanja pa se bodo nadaljevale aktivnosti za razrešitev situacije, ki je sprožila stavko zaposlenih v Upravni enoti Ljubljana, so sporočili s pristojnega ministrstva. 

Zaposleni na upravni enoti Ljubljana so v ponedeljek stavkali. Delo so končali takoj po uradnih urah, ne glede na število čakajočih. Zaradi velikega navala strank namreč zaposleni na upravni enoti v Tobačni ulici sedaj ostajajo v službi tudi do tri ure po uradnem koncu delovnega dne.

Upravna enota Ljubljana Slovenija Stavka na upravni enoti Ljubljana: V ponedeljek se boste načakali

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • stall 17:47 15.november 2018.

    https://initiativeq.com/invite/B8-g_tfTm Initiative Q is an attempt by ex-PayPal guys to create a new payment system instead of credit cards that were designed in the 1950s. The system uses its own currency, the Q, and to get people to start using ...prikaži več the system once it's ready they are allocating Qs for free to people that sign up now (the amount drops as more people join - so better to join early). Signing up is free and they only ask for your name and an email address.

  • klincek 16:43 15.november 2018.

    Pravilno.