Slovenija
43 ogledov

Zaposleni v bankrot

O tožbi razmišljajo tudi zaposleni, ki so dobili pozive za vračilo, in sicer zop Žurnal24 main
SB Ptuj. Delavci ogorčeni. Vodstvo poziva k vračilu denarja. Od tisoč do 18 tisoč evrov.
Vrniti bi moral nekaj več kot šest tisoč evrov, skratka pol leta lahko zastonj hodim sem. Obup.
Gregor Ljubič, računalničar v SB Ptuj

Ptuj. “V pozivu, ki sem ga dobila, piše, da bi morala vrniti skoraj 14 tisoč evrov. Ne bom plačala, na odločbo ne bom niti odgovorila. Naj se s tem ukvarjajo bolnišnični odvetniki,” pravi Marija Zelenik, medicinska sestra v Splošni bolnišnici (SB) dr. Jožeta Potrča Ptuj, ki je bila včeraj v šoku zaradi zahtevanega zneska.

Jezni, razočarani in osupli
Spomnimo. Računsko sodišče je pri reviziji poslovanja v ptujski bolnišnici ugotovilo vrsto nepravilnosti pri prevedbi plačnih razredov. Zelenikova pa je ena od 40 jeznih in razočaranih zaposlenih, od katerih vodstvo bolnišnice zahteva skupno 150 tisoč evrov. “Delodajalec zahteva od nas zneske od tisoč do skoraj 18 tisoč evrov vračila zaradi, po njegovem, preveč izplačanih plač, ki si jih nismo same določile, ampak nam jih je delodajalec,” se jezi Breda Žerak, babica v ptujski porodnišnici. “Poziva ne bomo podpisali, denarja ne bomo vračali, nas bodo pač morali tožiti. Delodajalec na sodišču ne bo dosegel nič,” dodaja Žerakova, ki je prepričana, da gre za napako vodstva bolnišnice, ki nima pravne podlage za zahtevo vračila.

Tožili bodo zaposlene

Računsko sodišče nam je tako odredilo in revizorjem ne moremo poslati odzivnega poročila, ne da bi zahtevali vračilo denarja, kot to zahtevajo oni,” pravi Robert Čeh, direktor bolnišnice, ki ne pričakuje, da bi zaposleni denar prostovoljno vrnili: “Verjetno bomo vložili tožbo in bo sodišče odločilo, saj pravne prakse glede tega še ni. Zahtevati moramo bruto znesek, pozneje pa bi se znesek zmanjšal za prispevke in davščine, tako da bi bili zneski na koncu prepolovljeni.” Vodstvo bolnišnice zaposlenim odreja 30 dni časa, da razmislijo, kako bodo zneske vrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.