Slovenija
126 ogledov

"Zaposleni v bolnišnici niso krivi"

Napačno zvezane cevi Medicoengineering
Vodstvo šempetrske bolnišnice, kjer naj bi zaradi smejalnega plina umrli kar trije bolniki, obžaluje tragične dogodke. Krivdo ponovno zavračajo.

Kot je znano, zunanji strokovnjak medicinske stroke je v svojem mnenju v okviru policijske preiskave zapisal, da obstaja visoka verjetnost, da je zaradi tehnične napake na inštalaciji medicinskih plinov prišlo do smrti še pri dveh bolnikih, so povedali na sredini novinarski konferenci Policijske uprave Nova Gorica.

"O tem dogodku v bolnišnici Šempeter ne moremo povedati nič novega, saj tudi vsi novi izsledki policijske preiskave kažejo na to, da zaposleni v bolnišnici niso naredili niti ene napake v postopkih zdravljenja oziroma oživljanja. Ugotovitve zunanjega nadzora tako tudi tokrat ne očitajo odgovornosti zdravstvenemu osebju, saj so bili vsi medicinski postopki pri oživljanju bolnikov ustrezni, kar je skladno z zaključki internih strokovnih nadzorov, ki smo jih v bolnišnici opravili takoj po dogodku," je v sporočilu zapisala direktorica Nataša Fikfak.

Novogoriški policisti so včeraj povedali, da so zaradi smrti na šempetrski urgenci dopolnili kazenske ovadbe. Poleg že znane smrti 52-letnega bolnika naj bi med 23. januarjem in 10. marcem letos zaradi smejalnega plina umrla še dva bolnika, 63-letna ženska in 78-letni moški, oba iz severnoprimorske regije.

Policija je že doslej po predkazenskem postopku podala kazensko ovadbo za sedem oseb, ki naj bi storile osem kaznivih dejanj, eno kaznivo dejanje naj bi bilo storjeno v sostorilstvu dveh oseb. Ovadeni so stari od 37 do 69 let, vsi so moški in državljani Slovenije. Število osumljenih tudi po zadnjih ugotovitvah ostaja enako.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • sprehajalec 09:16 10.december 2016.

    Nikoli nič nobeden kriv. Oziroma je kriv Mujo, ki je narobe zvezal cevi z objemkami na napeljavi za operacije. Pa če bi naprej umirali, bi pač pustili, saj je Mujotova krivda. Mujo, torej, gospodar življenja in smrti. Nič notranjega prevzema ...prikaži več in preverjanja torej, pri tako pomembnih zadevah. Anesteziolog Mujo, strokovnjak za narkozo...

  • OneCent 07:12 09.december 2016.

    Napaka se lahko ponovi kadarkoli.

  • OneCent 07:12 09.december 2016.

    Gre za hudo malomarnost, ker nimajo sistemskega preverjanja pri pravilni napeljavi plinov.