Slovenija
10 ogledov

Zaposleni želijo stečaj

Dokler podjetje ne bo v stečaju, se delavci ne bodo mogli prijaviti na zavod za Žurnal24 main
Invalidsko podjetje Elkroj Mozirje za stečaj potrebuje soglasje vlade. Delavci so že tri mesece brez prihodkov.
 
 

Na delavce v invalidskem podjetju so pozabili in jih pustili v negotovosti.

Jožef Türkl

 
“Okoli 40 zaposlenih v invalidskem podjetju Elkroj Mozirje je že tri mesece brez plače. To je agonija, ki si jo je težko predstavljati,” pravi Jože Türkl, začasni predsednik sindikata v Elkroju ter predsednik sindikata tekstilne in usnjarsko-predelovalne industrije v sklopu ZSSS. “Ko bo podjetje v stečaju, se bodo delavci lahko prijavili na zavod za zaposlovanje in vsaj od tam prejeli nadomestilo,” nujnost stečaja pojasnjuje Türkl.

 

Pozabili so na njih

Invalidsko podjetje Elkroj Mozirje se je v težavah znašlo po aprilskem stečaju matičnega podjetja Elkroj, ko je delo in prihodek izgubilo 197 delavcev. “Na delavce v invalidskem podjetju pa se je, po stečaju nazarske družbe Elkroj, pozabilo,” še pravi Türkl.

Vladi se ne mudi
Predlog za uvedbo stečajnega postopka je že poslan na Okrožno sodišče v Celju, a potrebno je še soglasje vlade. Čeprav je ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve vlogo prejelo že 25. maja, pa, kot kaže, ta še ne bo obravnavana na četrtkovi seji vlade. “Po pogovoru z vodstvom omenjenega invalidskega podjetja in vodstvom matične družbe smo ugotovili, da drugih možnosti za rešitev invalidskega podjetja ni, zato soglašamo z uvedbo stečajnega postopka. Predlog za soglasje je trenutno v medresorskem usklajevanju in ga bomo v obravnavo vladi posredovali v najkrajšem možnem času,” so sporočili z ministrstva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.