Slovenija
18 ogledov

Zaposlovanja za 40 odstotkov več

Največ povpraševanja je bilo februarja po delavcih v predelovalni dejavnosti. (F Žurnal24 main
Brezposelnost. Marca 1.660 manj brezposelnih kot februarja. Največje zmanjšanje v Murski Soboti.

Upad. Konec marca je bilo na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje prijavljenih 113.948 brezposelnih, kar je 1.660 manj kot februarja. Brezposelnost se je povečala le na mariborskem in novogoriškem koncu, povsod drugod pa se je zmanjšala – najbolj v murskosoboški območni enoti.

Zaposlovanje brezposelnih se je marca v primerjavi z mesecem prej povečalo za kar 40 odstotkov; marca se je (samo)zaposlilo 6.814 ljudi.

Pri novih zaposlitvah gre predvsem za nadomestitev delavcev, ki so sporazumno prekinili delovno razmerje ali so se upokojili.
Mercator

Več kot 45 tisoč prostih
Delodajalci so v prvem trimesečju prijavili več kot 45 tisoč prostih delovnih mest. Februarja so najbolj iskali delavce za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, pa tudi prodajalce.

V Mercatorju so februarja zaposlili več kot 70 delavcev. “Pretežno smo zaposlovali delavce z deficitarnimi poklici pa tudi voznike tovornih vozil, potovalne svetovalce in natakarje. Pri novih zaposlitvah gre predvsem za nadomestitev delavcev, ki so sporazumno prekinili delovno razmerje ali pa so se upokojili,” pojasnjujejo pri največjem slovenskem trgovcu.

V ljubljanskem kliničnem centru so najbolj zaposlovali v zdravstveni negi, in sicer srednje in diplomirane medicinske sestre. V gradbenem podjetju, ki ga vodi Ramadan Sahitaj, pa so nazaj v službo vzeli tiste delavce, ki so pri njih že delali, a so jih bili zaradi krize konec leta primorani prijaviti na zavod. Kot je dejal Sahitaj, delavcem – te sicer posojajo drugim gradbenim podjetjem – pogodbo podaljšujejo po tri mesece.

Gradbinci namesto kuharjev
S seznama prvih desetih za podjetja najzanimivejših poklicev so z zadnjega mesta tokrat izpadli kuharji (glede na januar), nanj pa so se na novo umestili delavci za preprosta dela pri visokih gradnjah. Strokovnjake za univerzitetno in visokošolsko izobraževanje, ki so bili na lestvici januarja, pa so tokrat izrinili čistilci prostorov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.