Slovenija
67 ogledov

Zapravil milijon, zaslužil pa ne

Snežič mediaspeed
Davčna vrača udarec. Objavljamo tajne podatke strokovnjaka za utaje Roka Snežiča.

Razkritje. Po kazenski ovadbi Roka Snežiča, strokovnjaka za davčno pravo, ki jo je minuli teden vložil na koprski policijski upravi, v njej pa dvema davčnima inšpektoricama očita nevestno delo, so se dacarji odločili razkriti tajne podatke o njem. Ker je razpolagal z zneski, ki so bistveno presegali prijavljene prihodke, so ga namreč podrobno pregledali.

Trošil na veliko

Ugotovili so, da je v nadzorovanem obdobju porabil skoraj milijon evrov, za katerega pa mu ni uspelo verodostojno dokazati, od kod izhaja. V postopku niso presojali le gotovinskih pologov in dvigov s transakcijskega računa, kot trdi Snežič, temveč tudi vsa preostala dejstva, ki so omogočila določiti davčno osnovo. “Snežič je v tem obdobju kupil nepremičnino, nabavil avtomobile v vrednosti 172 tisoč evrov, dal posojilo družbi, samo na plačilnih karticah je bila njegova poraba v povprečju okoli 50 tisoč evrov. Hkrati pa je davčni upravi v istem obdobju napovedal prihodke, ki ustrezajo neto prejemkom dobrih tisoč evrov na mesec,” razkrivajo dacarji, ki so mu zato odmerili plačilo dodatne dohodnine v višini 350 tisoč evrov.

“Strokovnjak z davčnega področja, kar glede na akademsko titulo Snežič je, bi moral vedeti, da je dokazno breme na davčnemu zavezancu in ne na davčnem organu,” menijo na davčni upravi; opozarjajo še, da je treba vsako darilo, tudi denarno, ki naj bi v njegovem primeru pojasnilo razliko med prijavljenim in porabljenim, prijaviti davčni. Tega pa Snežič ni storil.

Komentarjev 4
  • jst 09:07 26.oktober 2011.

    Sej se mu nov nč zgodilo se je vse zgodilo legalno. Kot ponavadi, če ste pozabili Samo Lopovi Obogatijo

  • Fulmmer 08:41 26.oktober 2011.

    Če bi se DURS na tak način lotil vseh naših tajkunov in novopečenih bogatinov ne bi imela državna blagajna luknje....

  • pravaresnica123 08:23 26.oktober 2011.

    Kolikor razumem, če Snežić nebi ovadil dveh uslužbenk DURS-a zaradi nevestnega dela, potem tudi dacarji nebi razkrili tajnih podatkov o njem! Če to ni gnilo in izprijeno do skrajnosti!!!Barabe vsi, od prvega do zadnjega!!!