Slovenija
209 ogledov

Zaprl mu je pot na fakulteto

Šolski center tvorita krška (na fotografiji) in sevniška šola, ki ima trenutno l Žurnal24 main
Napaka. Ravnatelj je obvestil dijaka, da ne more na maturo, čeprav je izpolnjeval vse pogoje.
Pet kandidatov

Razpis za ravnatelja. Na razpis za ravnatelja tehniške gimnazije, ki je v teku, se je javilo kar pet kandidatov iz učiteljskega zbora. Poleg dozdajšnjega ravnatelja Ernesta Simončiča še Alenka Vene, Franci Uduč, Erna Župan in Jože Pernar.

Enaindvajsetletni bralec (njegovo ime hranimo v uredništvu) bi moral jeseni opravljati maturo na tehniški gimnaziji Šolskega centra (ŠC) Krško - Sevnica. V petek je dobil obvestilo ravnatelja Ernesta Simončiča, da ne izpolnjuje obveznosti za opravljanje mature na jesenskem roku, ker nima opravljenih obveznosti za četrti letnik.

Bil sem šokiran, saj sem v roku opravil popravne izpite,” je za Žurnal24 povedal bralec. Pošto je odprl v petek zvečer, v ponedeljek pa se je že začela matura in je tajnik maturitetne komisije njegovo prijavo odjavil.

Popoln nered
Ko sem se pozneje oglasil na šoli, tudi v tajništvu niso vedeli, da sem opravil izpite, po raznih preverjanjih pa so to le ugotovili,” je dodal tedanji dijak. “Res sem bil med slabšimi dijaki, a sem veliko truda vložil v učenje, saj sem v jesenskem roku videl edino priložnost, da se vpišem na eno od fakultet,” je razložil.

Simončič, ki je sočasno tudi direktor ŠC, se mu je sicer “mimogrede opravičil”, kot je dejal bralec, in ga napotil na opravljanje maturitetnega tečaja v Novo mesto. “Nisem vedel, kaj bi, saj so se mi sesule sanje,” je nadaljeval dijak, ki se je odločil za samoizobraževanje v programu elektrotehnik elektronik. “Čez tri leta, ko bi že skoraj končeval študij, bom šele delal poklicno maturo,” še ni sprijaznjen z usodo.

Ravnatelj nedosegljiv

35 dijakov se namerava v novem šolskem letu vpisati v krško tehniško gimnazijo.

Za pojasnila smo v zadnjih dneh ničkolikokrat klicali ravnatelja Simončiča. Tajnica je povedala, da je na sestanku, na malici ali ga ni v šoli, največkrat pa je telefon zvonil v prazno. Poslali smo mu elektronsko sporočilo z vprašanji in številko našega telefona, a se ni odzval.

Svet zavoda ugotavlja, da je ravnatelj objektivno odgovoren,” so se na fantovo pritožbo odzvali na šoli. Sicer pa naj bi Simončič tudi pred kolektivom prikrival to napako. Sodelavci so zanjo izvedeli povsem naključno, ko je fant v tajništvu iskal potrdilo o šolanju, pa tam ni bilo nikogar in se je obrnil na pedagoškega delavca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.