Slovenija
21 ogledov

Zaprli avtocesto in preverjali voznike

1/9
Žurnal24 main
Sinoči so policisti promet iz štajerske avtoceste preusmerili na počivališče Lopata. "Mimo sem šel ob pol polnoči in pihal," zatrdi bralec. "Tovrstni nadzori se izvajajo redno," pravijo na PU Celje.
Fotografije preventivne akcije si oglejte TUKAJ.

“V petek ponoči je bil promet na štajerski avtocesti v smeri iz Celja proti Ljubljani v celoti preusmerjen na počivališče Lopata. Kolikor sem videl in izkusil, so nadzorovali le osebna vozila - alkotest, kontrola dokumentov, opreme … Sam sem šel mimo okoli pol polnoči, tako da sem pihal. Prodajalka na bencinski postaji mi je rekla, da bo nadzor trajal vse do druge ure zjutraj,“ nam zatrdi bralec, ki se sprašuje, ali je šlo za posebno akcijo policistov.

Pridržanih kar 13 voznikov
"Šlo je za običajen nadzor, vendar pa so bile posledice izredno hude. Od 900 posameznikov, ki jih je sinoči policija preverila na celotnem celjskem območju, jih je bilo zaradi prevelike količine alkohola v krvi pridržanih kar 13, sedem na omenjeni cestninski postaji," nam pove Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje, ki dodaja, da sta bila pred enim tednom, ko so opozarjali na poostren nadzor, pridržana le dva.

Trbulinova poudarja, da so tovrstne akcije dokaj običajne. "Odkar imamo posebno enoto za tovrstne primere, se nadzori izvajajo dokaj redno. Petkova preventivna akcija potemtakem ni bila nič posebnega. Poudariti je potrebno, da se je tokrat preverjalo le voznike osebnih vozil,“ pove Trbulinova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.