Slovenija
17 ogledov

Zaprli lažne Applove trgovine

Apple Žurnal24 main
Kitajske oblasti so na jugozahodu države našle pet trgovin, ki so povsem posnemale trgovine priljubljenega ameriškega računalniškega proizvajalca Apple.

Dvema so ukazali zaprtje, trem pa niso mogli nič, saj niso prodajale lažnih Applovih proizvodov.

Kitajske oblasti so preiskavo sprožile po poročilu ameriške blogerke, ki je na spletu opozorila na tri lažne Applove trgovine v mestu Kunming. Trgovine očitno tako prepričljivo posnemajo Applov slog, da menda celo nekateri zaposleni verjamejo, da delajo za ameriško podjetje.

Lokalni urad za trgovino in industrijo je, potem ko je zgodba prišla v medije, pregledal več kot 300 trgovin z elektroniko v mestu ter med njimi odkril pet lažnih Applovih trgovin, so na svoji spletni strani zapisale mestne oblasti. Dve od teh po uradnih navedbah nista imeli dovoljenja za poslovanje, zato so inšpektorji odredili njihovo zaprtje. Trem niso mogli nič. Apple novice o lažnih trgovinah na Kitajskem ni komentiral.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.