Slovenija
1 ogledov

Zaprli še stransko

Stranska cesta od bolnišnice do Markovca je od petka zaprta za promet. (Foto: Ba Žurnal24 main
Promet. Po začasni uvedbi enosmerne še popolna zapora stranske ceste na Markovcu.

“Čez Markovec ni več dostopa, zaprti so štirje izhodi, ki so bili možni do Kopra po tej poti. Prav tako ni več možna pot po stranski cesti desno od bolnišnice, ki je bila v tem trenutku edina rešitev,” nam je pisala bralka, ki jo motijo nova prometna ureditev na Markovcu in z njo povezani veliki zastoji.

Ovire presenetile
Zastoji se pojavljajo predvsem med 7. in 8. uro, v ponedeljek popoldne pa je nastala nepopisna gneča, ko so presenečeni vozniki želeli od izolske bolnišnice po stranski cesti priti na Markovec, a so naleteli na fizične ovire in se morali obračati nazaj.

Ne dopušča dvosmerne
Na Mestni občini Koper (MOK) odgovarjajo, da je omenjena stranska cesta, ki je v večjem delu samo v tamponski izvedbi, po celotni dolžini zelo ozka in ne dopušča povečanega dvosmernega prometa. Zato je bila na začetku te ceste (za krožiščem pri bolnišnici) prvotno postavljena prometna signalizacija, ki je omogočala vožnjo samo stanovalcem na tem območju. “Glede na to, da vozniki niso upoštevali postavljene prometne signalizacije in je po tej cesti potekal strnjen tranzitni promet, je bila v petek izvedena popolna zapora te ceste,” pravijo na Uradu za gospodarske javne službe in promet MOK. Prav tako pojasnijo, da je na tej cesti veliko pešcev in kolesarjev in je tudi zato nedopustno, da bi jih ogrožali zaradi izjemno povečanega prometa. Marsikdo je tako zaradi velike gneče – vožnja od Izole do Kopra lahko zdaj traja tudi eno uro – jeklenega konjička zamenjal za kolo, s katerim se hitreje pride v službo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.