Slovenija
30 ogledov

Zaprli tri krajevne urade

Joe Preskar, načelnik Upravne enote Novo mesto, s sodelavkami. Letos bo prejel n Žurnal24 main
Upravna enota. Vse več dela na oddelku za okolje in prostor, drugje manj.

Na območju Upravne enote (UE) Novo mesto so lani zaprli tri krajevne urade: na Otočcu ter v Stopičah in Brusnicah. Po besedah Jožeta Preskarja, načelnika UE, zaradi premajhnega obiska ljudi, ki bi potrebovali njihove usluge, ni bilo več razlogov, da bi urade, s katerimi imajo kar nekaj stroškov, ohranjali. "Urad bi kazalo zapreti tudi v Hinjah, a smo ga zadržali, da ljudje ne bodo mislili, da država beži od njih. Pa tudi zato, ker nam zanj ni treba plačevati najemnine," je dodal Preskar. Preostalih osem uradov, ki jih še imajo zunaj Novega mesta, kot dodaja, za zdaj ne nameravajo zapreti.

Na oddelku za okolje in prostor, ki ga od lani vodi Mateja Sotler Štor, imajo z izdajanjem dovoljenj, odločb in potrdil vse več dela, tako da so se morali s premestitvami tudi kadrovsko okrepiti. "Obseg dela se je povečeval tudi na račun projektov zidaniškega turizma," je povedla Sotler Štorova in dodala, da so postopki na njihovem oddelku vse zahtevnejši. Manj dela pa imajo na oddelku za upravne notranje zadeve in na oddelku za družbene dejavnosti, gospodarstvo in kmetijstvo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.