Slovenija
2697 ogledov

Zaprta je primorska avtocesta

promet, zastoj, primorska avtocesta Žurnal24 main
Primorska avtocesta je zaprta v smeri proti Ljubljani.

Ponekod v Pomurju, na Gorenjskem in na Primorskem močan veter ovira promet. Med Uncem in Senožečami je hitrost vožnje znižana. Na širšem območju Postojne pa tudi drugod po Sloveniji veter dela snežne nanose, zaradi česar je vidljivost slabša. Zaradi zdrsa tovornega vozila je na cesti Postojna - Pivka, pri avtocestnem priključku Postojna, promet močno oviran. Prevozno je samo za osebna vozila.

Zaprt je predor Kastelec proti Ljubljani, zaradi česar je obvoz za ves promet po vzporedni cesti med Kastelcem in Kozino. Veter lahko dela snežne nanose, vidljivost je slabša, zato prometno-informacijski center voznike opozarja na previdnost. 

Prepovedi prometa veljajo tudi na vipavski hitri cesti. Prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami je na relaciji Razdrto - Nova Gorica, med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo (2. stopnja). Za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton pa je prepovedan promet na regionalni cesti Podnanos - Manče - Vipava (1. stopnja).

Zastoj tovornih vozil je pred cestninsko postajo Nanos proti Italiji. 

Na regionalni cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih nanosov. Zaradi zimskih razmer na hrvaški strani je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Babno Polje, Petrina in Metlika.

Zaradi jutranje prometne konice nastajajo zastoji na mestnih vpadnicah in obvoznicah.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.