Slovenija
27 ogledov

Zaprta že več kot leto

Cesta Podrošt–Sorica je zaprta že od lanskega septembra, zasilno pa naj bi bila Žurnal24 main
Polkilometrski odsek obnavlja od lanskega septembra.
Zamuda pri obnovi
Podrošt–Sorica. Cesto so za promet zaprli septembra lani. Obnoviti bi jo morali do letošnjega avgusta, CP Kranj pa je rok podaljšalo do oktobra; po zadnjih podatkih bo prevozna do konca meseca.

Cesta Podrošt–Sorica naj bi bila do konca meseca zasilno prevozna, tako vsaj obljublja Cestno podjetje (CP) Kranj, ki je izvajalec del na tem polkilometrskem odseku. “Na zahtevo krajanov, lastnikov in upravljalcev Soriške planine ter občine bodo delavci gradbišče do konca meseca zapustili in cesto pripravili do te mere, da bo odsek normalno prevozen. Ko se bo zimska sezona končala, bodo dela nadaljevali,” je prepričan župan Občine Železniki Mihael Prevc.

O novi zamudi ne razmišljajo, saj je prevoznost ceste ultimat in ne pogoj.

Zaradi zapore manj dobička
Največ izgube zaradi že več kot enoletne zapore imata Turistični center Soriška planina, ki je imel v lanski sezoni polovico prometa manj oziroma okoli 180 tisoč evrov izgube, in gostišče Macesen. “V gostišču nam je promet upadel za tretjino. Na novo smo naredili štiri sobe, toda če se turisti ne peljejo skozi vas, tega ne morejo vedeti,” je dejal najemnik gostišča Primož Pintar, sicer tudi novi predsednik Krajevne skupnosti Sorica, in pristavil: “Do neke meje smo pripravljeni potrpeti, a ta meja je konec novembra.”

Nevarno daljša obvoza
Urejena sta dva obvoza: prvi, ki je pozimi lahko tudi nevaren, poteka skozi Soriški potok, ki je primeren le za osebna vozila, drugi pa prek Petrovega Brda, kar pomeni od 15 do 20 minut daljšo pot.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.