Slovenija
37 ogledov

Zaprti, a delajo dalje

Ludvik Hriberšek pred zaprto deponijo Nino Verdnik
Odlagališče. Odločbo spoštujejo, upoštevajo namige Arsa, kako lahko delajo.

“Občani tega, da smo zaprli odlagališče, ne čutijo,” je za Žurnal24 povedal Ludvik Hriberšek, vodja ravnanja z odpadki pri Komunali Ormož. Od 15. maja namreč odlagališče nenevarnih odpadkov na Dobravi nima več dovoljenja za delovanje – zaradi neustreznosti.

Čakajo na novodovoljenje

S Komunale Ormož, ki ima v ormoški občini koncesijo za ravnanje z odpadki, so na Agencijo Republike Slovenije za okolje (Arso) naslovili vlogo za vnovično pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za obratovanje odlagališča. “Če bodo izkazali izpolnjevanje predpisanih pogojev, bodo lahko dobili okoljevarstveno dovoljenje,” so pojasnili na ministrstvu za kmetijstvo in okolje, kdaj bo odločitev znana, pa niso povedali. “Verjamem, da bomo skupaj s koncesionarjem našli pravo rešitev,” je dejal Alojz Sok, župan Ormoža, in dodal, da je za zdaj najpomembnejše, da zaprtja ne čutijo občani.

Odlagajo ne, skladiščijo pa

Odlagališče je sicer uradno zaprto, vendar Komunala Ormož smeti po gospodinjstvih pobira po normalnem urniku. “Mi v tem trenutku dejansko popolnoma spoštujemo odločbo. Na odlagališču ne odlagamo popolnoma ničesar. Imamo pa možnost, da smeti začasno skladiščimo, in to takšne, kot nam jih pripeljejo, le da jih pred tem odberemo,” je dodal Hriberšek. Če rešitve ne bo v štirih mesecih, pa bo moral njihov podizvajalec Papir servis pač najti novo odlagališče v Sloveniji, kamor se bodo vozili ormoški odpadki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.