Slovenija
192 ogledov

Zapuščina spet naprodaj

hiša v Rožni dolini, Danilo Slivnik, Mihael in Alenka Karner Saša Despot
Bi vozili Slivnikov porsche cayenne, harley-davidson ali BMW?

Konec februarja bo stečajni upravitelj Gregor Bele na javni dražbi v Celju že drugič poskušal prodati premično zapuščino pokojnega publicista in novinarja Danila Slivnika. Naprodaj bodo njegov osebni avto porsche cayenne, katerega izklicna cena je dobrih 8.500 evrov, in dva motorja. Za harley-davidson želi stečajni upravitelj iztržiti dobrih 7.200 evrov, za BMW pa slabih 4.900 evrov.

Več kot dva milijona evrov terjatev

Sodišče je stečajni postopek zapuščine po pokojnem Slivniku, sicer tudi sorodniku razvpitega Mihaela Karnerja, ki so ga avstrijske oblasti skupaj z ženo Alenko pred dvema letoma aretirale zaradi domnevnega nedovoljenega trgovanja s steroidi, začelo na predlog njegovega dediča Uroša Slivnika. Naprodaj je tudi Slivnikova vila v Rožni dolini, za katero naj bi stečajni upravitelj želel iztržiti milijon evrov. A vse to še ne bo zadoščalo za poplačilo vseh Slivnikovih dolgov. Banke in upniki so namreč v stečajni postopek prijavili za kar dva milijona evrov terjatev. Samo Hypo Alpe-Adria-Bank in Hypo Leasing naj bi jih imeli za več kot 1,7 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.