Slovenija
624 ogledov

Zapustil Popoviča

Po odstopu Sebastjana Vežnaverja nam komentarja župana Popoviča ni uspelo dobiti Žurnal24 main
Sebastjan 
Vežnaver. Član stranke Koper je naš je odstopil s funkcije svetnika.

“S funkcije občinskega svetnika sem odstopil iz osebnih razlogov,” je kratek Sebastjan Vežnaver, član stranke Koper je naš (KJN), podjetnik in najemnik dveh lokalov Popovičeve družine, pa tudi nadzornik občinskega stanovanjskega sklada. Ali je mogoče, da mu bodo sledili preostali svetniki KJN? “Na to vprašanje ne morem odgovoriti, pravi naslov je predsednik svetniške skupine Boris Popovič,” odgovarja Vežnaver. Povejmo, da bi ob odstopu vseh 19 svetnikov KJN – ti imajo večino – nastale razmere, v katerih zakonodaja omogoča predčasne volitve.

Čas odločitve neznan
Nejasno. V četrtek bo na US javna obravnava, na kateri bodo vsi udeleženci v postopku odločanja o samostojnosti Ankarana lahko predstavili stališča in odgovorili na vprašanja sodnikov. “Kdaj bo sprejeta odločitev, pa je težko napovedati, ali se bo to zgodilo že neposredno po obravnavi oziroma kakšna bodo nadaljnja potrebna procesna dejanja,” so povedali na US.

Zmešnjava popolna
Kot je znano, je ustavno sodišče (US) pred dokončno odločitvijo glede prihodnosti občine Ankaran ustavilo vsa volilna opravila pred nedavnimi rednimi lokalnimi volitvami. Ker ni bilo volitev, ne bo proračuna za prihodnje leto – tako se je odločila občinska uprava in razburila opozicijo. Odločitev je bila sicer sprejeta na temelju stališča, ki ga je v zvezi s tem oblikovala vladna služba za lokalno samoupravo. Ta meni, da sprejemanje proračuna za prihodnje leto ni primerno. Na US pa so nam na vprašanje, ali sta župan in občinski svet pri svojem delovanju kakorkoli omejena, odgovorili povsem nasprotno. “US je izrecno zapisalo, da občinski organi v času zadržanja volitev ohranijo mandat in v izvrševanju svojih pristojnosti niso v ničemer omejeni. Funkcije lahko v celoti opravljajo, dokler velja sklep o zadržanju lokalnih volitev,” so poudarili na US.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.