Slovenija
94 ogledov

"Zapustiti smo morali prazen bazen"

tERME ČATEŽ
1/3
Bralec Žurnala24
Je smiselno odšteti 58 evrov za celodnevni vstop v bazen Term Čatež, ko smo morali zapustiti prazen bazen, se sprašuje bralec. Terme Čatež: V omenjenem bazenu zadrževanje in plavanje ni bilo dovoljeno iz varnostnih razlogov.

"V Zimski termalni rivieri v Termah Čatež so se v vodstvu odločili, da postavijo opozorila, ki gostom prepovedujejo plavanje in zadrževanje v bazenu," je prek naše storitve Jaz poročam zapisal bralec, ki se je z ženo in dvema otrokoma v Terme Čatež odpravil pretekli vikend. Za celodnevni vstop v bazen so odšteli 58 evrov, pravi.

Zmotilo ga je, da so ga vodni reševalci prosili, naj zapusti enega izmed bazenov. "Postavlja se vprašanje, ali je smiselno odšteti toliko denarja, ko te v praznem bazenu pred nedelujočim toboganom zaposleni naprošajo, da zapustiš bazen?" se sprašuje bralec.

Varnostni razlogi

V Termah Čatež so za zurnal24.si povedali, da vsi bazeni in atrakcije na zimski Termalni rivieri delujejo in so v skladu s kopališkim redom na voljo uporabnikom. V bazenu, ki ga je hotel uporabljati bralec, pa zadrževanje in plavanje ni dovoljeno iz varnostnih razlogov.

Razložili so, da gre za pristajalni bazen toboganov, ki po zakonu in pravilnikih o kopališčih ne more biti plavalni bazen in v katerem ni dovoljeno zadrževanje.

"Njegova uporaba je namenjena izključno pristanku po spustu z dveh toboganov – mini kamikaze in Planice," je pojasnila tiskovna predstavnica Term Čatež Nevenka Petan.

Za konec je povedala: "Z nakupom vstopnice za kopanje v zimski ali poletni Termalni rivieri lahko kopalci uporabljajo vse bazene in atrakcije ob upoštevanju kopališkega reda in navodil za uporabo, katera so postavljena na podlagi zakona in pravilnika o kopališčih."

Komentarjev 7
  • Žurnalček 00:32 29.marec 2012.

    No in zakaj tobogani niso delali, če je res, da je vse odprto in deluje !

  • ebunny 16:16 28.marec 2012.

    http://adf.ly/6kp5U

  • rakun 15:43 28.marec 2012.

    Oh ne... prava tragedija. Kdo je kriv za to? Država? Uprava Term Čatež? Delfini?Ta je pa res bedak, kar naj plava pred toboganom da mu nekdo v glavo zleti!