Slovenija
39 ogledov

Zaračunajo, kar se da

V nekaterih ljubljanskih športnih klubih menijo, da je Zavod Tivoli podražil cen Žurnal24 main
Zavod Tivoli. Občutno podražil najeme dvoran, vendar starih in novih cenikov ne želi razkriti.

Športni klubi, ki najemajo dvorane od Zavoda Tivoli, bodo morali v novi sezoni zaradi spremembe cenika plačevati enkrat več za uporabo dvoran, nas je obvestil zastopnik enega od klubov.

Zapoznele pogodbe
“Ceniki so veljavni od oktobra, pogodbe pa so prišle v podpis post festum, v novembru,” je pojasnil. Sogovornik, ki zaradi morebitnih zapletov pri nadaljnjem najemanju ni želel biti imenovan, je dodal, da so vse cene višje. V praksi se je po njegovih besedah pokazalo, da so stroški za tekme zdaj skoraj dvakrat višji kot prejšnjo sezono. To je vidno tudi iz računov, ki so februarja, marca in aprila lani znašali od tretjine do pol stroškov za oktober.

Kot je povedal sogovornik, javni zavod v lasti Mestne občine Ljubljana (MOL) po novem zaračunava tudi stroške, ki jih v prejšnjih sezonah ni. Zdaj obvezno zaračunava dodatno osebje in garderobe.

Novi cenik najema
Na uro. Najem športne dvorane v Stožicah stane po novem ceniku 95 evrov, v Tivoliju 70 evrov, na Kodeljevem 58 evrov, dvorana Krim 57 evrov in dvorana Ježica 50 evrov.
V vseh dvoranah stane najem semaforja 20 evrov na tekmo, prav toliko stane ozvočenje. Luč za televizijski prenos stane 50 evrov na tekmo, dežurni delavec pa 20 oziroma 25 evrov. Dodatne garderobe stanejo 10 evrov (mala), 25 evrov (srednja) in 45 evrov (velika). Zaračunavajo tudi prostor za nudenje prve pomoči – 10 evrov na uro.

 

Dosledno zaračunavanje
To so potrdili tudi v Zavodu Tivoli. “Stroški za posamezno tekmo so višji le zaradi doslednega zaračunavanja dodatnih storitev (dodatne garderobe, semafor, ozvočenje, dežurni delavec na tekmi ...), nikakor pa niso dva- ali trikrat višji od lanskih,” je v odgovoru na očitke poudarila Živa Kasagič, vodja stikov z javnostmi zavoda. Klubi in društva so po njenih besedah dobili nove cenike, ki jih je potrdil svet zavoda, skupaj z računi za oktober. Ti računi so bili že obračunani po novem ceniku in tako višji od letošnjih spomladanskih računov klubov.

Do podražitve je bil ob najemu dvorane za tekmo prisoten en zaposleni zavoda, zdaj so trije, prav tako so bile prej v ceno najema dvorane že vštete tri garderobe (za domačo in gostujočo ekipo ter sodnike), zdaj pa je le ena, preostali dve je treba doplačati. Da so bili oktobrski računi višji od računov v lanski sezoni, so potrdili še v dveh klubih. Tako je eden od sogovornikov dejal, da so bile podražitve napovedane zgolj ustno in so se izkazale za precej višje od pričakovanih.


Z direktivo prepovedano
Kasagičeva je povedala, da objekte, ki jih upravljajo in so sicer v lasti mesta, najema večina klubov in društev v Ljubljani. Tudi zato smo želeli sami primerjati stari in novi cenik, vendar ga Kasagičeva “zaradi direktive” ni smela posredovati. Novi cenik nam je sicer posredoval eden od sogovornikov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.