Slovenija
25 ogledov

Zaradi alkohola na kliniki kar trije 14-letniki

Mladi in alkohol Shutterstock
Ponoči so v UKC Ljubljana sprejeli štiri alkoholizirane mladostnike, tri so hospitalizirali. Vsi so se udeleževali priljubljene prireditve za mlade. Lani so jih po prireditvi sprejeli 13.

Letošnji Ritem mladosti je minil v znamenju druženja mladih in hkrati njihovi verjetno večji ozaveščenosti za dobro zabavo brez preveč alkohola. Kot navajajo na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana, so ponoči na Pediatrični kliniki hospitalizirali tri alkoholizirane mladostnike, medtem ko so jih po lanski prireditvi sprejeli 13.

Trije ostali v bolnišnici

Na Pediatrično kliniko so bili pripeljani štirje mladostniki, med njimi kar trije 14-letniki in 17-letnik, vsi pa so bili v akutnem alkoholnem opoju. Trije so bili hospitalizirani, eden pa po pregledu odpuščen domov.

Opozorila dosegla namen

Na UKC Ljubljana ugotavljajo, da so opozorila medijev in organizatorjev o škodljivosti uživanja alkohola ob "verjetno večji ozaveščenosti mladih in vlogi staršev" dosegla svoj namen.

Zdravniki so namreč v zadnjih dneh znova opozarjali na škodljive posledice alkoholiziranosti, še posebej za mlade, saj so v času množičnih prireditev hospitalizacije mladih zaradi zastrupitve z alkoholom pogoste.

Sedmi Ritem mladosti je sicer potekal v petek v ljubljanskem BTC Cityju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.