Slovenija
25 ogledov

Zaradi burje 300 tisoč evrov škode

daljnovod Shutterstock
V družbi Elektro Primorska škodo, ki jo je povzročila burja, ocenjujejo na več kot 300 tisoč evrov.

V družbi Elektro Primorska ugotavljajo, da je bilo distribucijsko omrežje zaradi močnega vetra v zadnjih dneh poškodovano na 121 mestih. Prizadetih je 14.300 metrov daljnovodov in 9.600 metrov nizkonapetostnega omrežja ter porušenih 165 drogov. Prva ocena škode znaša 316 tisoč evrov, vendar so to le začasni podatki, končne številke bodo višje.

V zadnjih dveh dneh je bilo v pregledovanje distribucijskega omrežja, odkrivanje napak, odstranjevanje podrtega drevja in sanacijo nastalih razmer vključenih 150 delavcev Elektra Primorske in njihovih pogodbenih partnerjev, so sporočili iz družbe. Opravili so več kot 3.500 ur dela v zahtevnih vremenskih pogojih, na težko dostopnih terenih. Kljub temu pa so poškodbe na omrežju samo začasno sanirane, do zime pa jih bodo morali dokončno odpraviti, da ne bodo nastale nove poškodbe.

Nekateri do elektrike z agregati

Do torka zvečer so z električno energijo oskrbeli vsa gospodinjstva na Primorskem. Ker jim ni uspelo popraviti omrežja do vasi Podbela in mejnega prehoda Robič, so na teh območjih namestili agregate, danes pa nadaljujejo popravila.

V noči na sredo so nastale vnovične prekinitve daljnovoda med Kobaridom in Bovcem pri Srpenici, zato so na tem območju vzpostavili otočno obratovanje Bovškega iz Soških elektrarn. Danes dopoldne je bila napaka odpravljena, s tem pa je oskrba na Bovškem znova vzpostavljena.

Težave s televizijskim stolpom

Delavci Elektra Primorske se še vedno trudijo, da bi odkrili napako na daljnovodu za napajanje smučišča Kanin in tamkajšnjega televizijskega stolpa. Do vzpostavitve obratovanja tega daljnovoda bo zato moteno oddajanje televizijskega signala na Bovškem. Prav tako jim še ni uspelo zagotoviti napajanja dveh baznih postaj mobilne telefonije na ilirsko-bistriškem območju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.