Slovenija
371 ogledov

Zaradi čevljev so ilegalce vrnili na Hrvaško

begunci EPA
Pod vložki v čevljih so imeli skrito nekaj, zaradi česar jih bodo vrnili na Hrvaško.

V petek ob 18.30 uri so policisti v Podgradu prijeli tri državljane Irana in enega državljana Afganistana, ki so v Slovenijo vstopili ilegalno. Tujci so takoj zaprosili za azil, a so policisti v nadaljnem postopku pod vložki v čevljih našli izkaznice o podanih vlogah za azil na Hrvaškem, zaradi česar jih bodo vrnili na Hrvaško. 

Deset oseb, ki so ilegalno vstopile v Slovenijo, so prijeli v Zazidu. Šlo je za dve družini iz Afganistana, štiri odrasle in šest otrok. Vsi so zaprosili za azil, ena ženska je bila zaradi slabega počutja (8. mesec nosečnosti) odpeljana v bolnišnico Izola, kjer je ostala na opazovanju. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 19:56 11.julij 2017.

    Australija ima tudi neki otok, kamor šopa vse prosilce za azil. Sedaj mora več tisočim migrantom plačati visoko odškodnino. Tako je odločilo njihovo, domače australsko sodišče.

  • kapibara 12:00 03.julij 2017.

    Pa kaj se spet hurčijoKo so jih pa ilegalce ilegalno, brez vsakih papirjev,čez spuščal, pa delal štalo, je blo pa vse v redu ?? !!

  • allstarr111 11:03 03.julij 2017.

    ne vem zakaj naši ne najamejo kakega otoka od hrvatov, tam postavimo bazo za begunce in vsak ki zaprosi za azil gre TJA dokler se azil ne reši, ponavad traja vsaj pol leta ali celo do leto in pol, če ...prikaži več ga odobrijo OK če ne s prvim letalom tja od koder je rekel da je, le na varno območje te države. Ne pa da ti ekipa flankedra po LJ in drugih mestih (največ jih je v LJ) se malo privaja, in sproti išče luknjo da spizdi nekam bolj na zahod, če pa mu ne rata pa ga itak spet pošljejo nazaj v LJ, na tak način k nam niti hodili nebi, ker jim nebi bilo všeč bivanje na tistem otočku, pa čeprav brezplačno.