Slovenija
33 ogledov

Zaradi dežja marsikdo ostal doma

1/17
Žurnal24 main
54. pohod Pot ob žici se je zaključil. Organizatorji so kljub kislemu vremenu pričakovali okrog 35.000 ljudi, a je bila udeležba precej manjša. Sodelovalo je namreč okoli 10.000 ljudi.

Pohod ob žici je  že 54. potekal po 35 kilometrov dolgi poti, kjer je Ljubljano med drugo svetovno vojno obdajala bodeča žica. Začel se je s tekom in pohodom najmlajših, zaključil pa z rekreativnimi pohodi.

Udeležba manjša od pričakovanj
Na 35 kilometrov dolgo pot se je odpravilo 2765 ljudi, na rekreativnih pohodih pa je krajše odseke poti prehodilo 3232 ljudi. Zaradi slabega vremena se je po besedah direktorja prireditve Gojka Zalokarja pohoda udeležilo nekoliko manj ljudi. Na teku trojk je teklo 1345 ekip.

Letos sta bila start in cilj teka zaradi proslave ob 65. obletnici zmage nad nacifašizmom na Prešernovem trgu pred mestno hišo, kjer pa so imeli zaradi premajhne površine za tako prireditev kar nekaj težav: prostor za tekmovalce so morali ožati, gledalcem pa omejiti dostop do prireditve.

Tradicionalna prireditev se je v Ljubljani začela že v četrtek, ko se je na pohod odpravilo okoli 4800 otrok iz vrtcev, in nadaljevala v petek s pohodi osnovnošolcev in srednješolcev, ki jih je bilo več kot 9100, je še pojasnil Zalokar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.