Slovenija
841 ogledov

Zaradi dobave hitrih testov NPU ovadil šest oseb

hitri test antigenski testi Profimedia Hitri antigenski test.
Šest fizičnih oseb je osumljenih storitve dveh kaznivih dejanj v povezavi z dobavo hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužb z novim koronavirusom.

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so sredi decembra na Evropsko javno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve dveh kaznivih dejanj v povezavi z dobavo hitrih antigenskih testov za potrjevanje okužb z novim koronavirusom, so sporočili z Generalne policijske uprave. Skupno je osumljenih šest fizičnih oseb.

Kot so pojasnili, so preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) kazensko ovadbo podali za kaznivo dejanje zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter kaznivo dejanje oškodovanja javnih sredstev. Kazenska ovadba se nanaša na izvedbo javnega naročila in izvajanje pogodbe za dobavo testov.

Z omenjenima kaznivima dejanjema je nastala protipravna premoženjska škoda za državni proračun v višini 1,1 milijona evrov, so še zapisali na Generalni policijski upravi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Stane Adamič 12:30 20.december 2023.

    Če ovadbe padejo jih je treban najmanj disciplinsko preganjat. Ker kot se šušlja se ovadve vlagajo, če newkdo iz desne politične scene, čeprav ni nič kriv.

  • bobubob 10:10 20.december 2023.

    Mene bolj zanima, kdaj bodo pričeli s pisanjem ovadb tistim, ki so vse to vodili in aktivno podpirali? Tako v politiki kot v 'strokah' - medicinski, pravni, novinarski... so namreč naredili precej več nepopravljive škode kot tile 'kurji tatovi'. Saj ...prikaži večj res, le kdo jih bo pisal, saj so vsi organi držali vrečo. Nekako tako kot v rajhu. So morali priti zunanji, da so naredili red - danes bi take našel morda le še na Marsu, kajti tule na Zemlji imamo globalno pandemijo blaznosti.

  • popokatopetl 09:37 20.december 2023.

    Matr so hitri...