Slovenija
8 ogledov

Zaradi dolga v gladovno stavko

1/9
Žurnal24 main
V družbi Tom d.d. Mokronog 150 zaposlenih nadaljuje stavko. Na pogajanjih stavkovnega odbora in vodstva podjetja delavci zagotovil o izplačilu plač niso dobili. Eden izmed prevoznikov gladovno stavka.
Fotografije stavke in pogajanj si oglejte TUKAJ.

V Mokronogu sta se sestala uprava tamkajšnjega podjetja Tom in stavkovni odbor delavcev, ki zaradi zaostalih izplačil s prekinitvami stavkajo od 27. septembra. Dogovorila sta se, da bodo delavci do četrtka stavkali doma, če bo uprava do takrat našla rešitve za izplačilo 150 tisoč evrov zapadlih obveznosti, pa bodo v petek delo nadaljevali.

Območna sekretarka Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Majda Marolt, ki se je udeležila pogajanj, je dejala, da uprava Toma še vedno išče rešitve za izplačilo preostale tretjine julijskih plač, polovice letošnjega regresa in septembrskih plač. Če jih do četrtka ne bo našla, pa podjetje in približno 150 delavcev verjetno čaka stečaj, je dejala.

Prevoznik gladovno stavka
Pred podjetjem je dopoldne začel gladovno stavkati zasebni prevoznik Konrad Koren iz Slovenj Gradca. Podjetje Tom mu namreč dolguje 15 tisoč evrov za opravljene prevozniške storitve. Ker denarja nima, so mu vzeli še kombi, tako da ne more opravljati nikakršne druge dejavnosti.

Zaradi večkratnih lažnih obljub o izplačilu denarja bo Koren od danes pa vse do izpolnitve zahtev gladovno stavkal v avtomobilu pred sedežem podjetja v Mokronogu.

Predsednik upravnega odbora družbe Tom d.d. Bruno Gričar, ki je vendarle stopil pred novinarje, je zatrdil, da bo Koren izplačan takoj, ko bo denar na poslovnem računu podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.