Slovenija
15 ogledov

Zaradi driske prepoved obiskov

(Foto: Nace Novak) Žurnal24 main
V internističnem oddelku šempetrske bolnišnice so zaradi okužbe z virusom calici za teden dni prepovedali obiske. Trenutno se na oddelku zdravi šest ljudi.

V šempetrski bolnišnici so za zurnal24.si povedali, da gre za okužbo, ki se zelo hitro širi iz človeka na človeka. Povzroča pa vnetje črevesja in s tem povezano drisko.

Ob tem se pri bolnikih pojavijo še bruhanje, glavobol, slabost, bolečina v trebuhu in povišana telesna temperatura.

Virus sicer ni nevarna okužba, paziti je treba predvsem na nadomeščanje izgubljene tekočine in minerale, da ne pride do izsušitve.

V bolnišnici se zdravi šest ljudi. Z virusom se lahko okužimo iz okuženega blata preko slabo umitih rok in z vdihavanjem virusnih delcev, ki se sproščajo iz izbruhane mase.

Okužbo pa lahko preprečimo, če si redno in dosledno umivamo roke, če pazimo na higieno in čiščenje toaletnih prostorov in če redno čistimo površine, ki se jih dotikamo z rokami (kljuke na vratih, telefonske slušalke ...).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.