Slovenija
107 ogledov

Zaradi gradnje priključka bo prišlo do sprememb

Dars Andrej Leban
Dela na dolenjski avtocesti v okviru dograditve priključka Šmarje Sap potekajo po načrtu. V zadnji fazi bo prišlo do dodatne spremembe za voznike, ki uporabljajo omenjeni odsek.

Po petindvajsetih letih bodo letos dogradili priključek Šmarje Sap. Dela na omenjenem odseku potekajo skladno z načrtom, pravijo na Darsu. Dokončanje del in odprtje priključka je tako še vedno predvideno konec avgusta letos. Uporabniki bodo tako lahko avtocesto zapustili prek priključka Šmarje Sap iz smeri Ljubljane in prek njega dostopali na avtocesto iz smeri Šmarja Sap. 

V nadaljevanju lahko vozniki, ki se vozijo po dolenjski avtocesti, pričakujejo spremembe na omenjenem odseku. Vzpostavitev sedanjih odstavnih pasov v priključevalne oz. zaviralne pasove novozgrajenih krakov priključka bo zahtevala delno zaporo tudi na sami trasi avtoceste. "Promet bo še vedno urejen po dveh, sicer zoženih pasovih v vsako smer," napovedujejo na Darsu. "Dela so predvidena v poletnem času pred odprtjem priključka, trajala pa bi predvidoma tri do štiri tedne." 

Pogodba o dograditvi priključka Šmarje Sap je bila podpisana junija lani, rok za izvedbo del pa je 14 mesecev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.