Slovenija
25 ogledov

Zaradi gripe omejeni obiski

V ljubljanskem UKC ne spoštujejo predpisov za preprečevanje širjenja prašičje gr Žurnal24 main
Zaradi povečanja pojavnosti okužb dihal, vključno z gripo, so se v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana do nadaljnjega odločili za omejitev obiskov. Obiski pa so trenutno omejeni na eno zdravo osebo med 15. in 17. uro dnevno.

"Svetujemo, da na obiske k bolnikom v bolnišnico prihajajo zdrave osebe. Za otroke v Pediatrični kliniki pa velja tako kot do sedaj, da k njim prihajajo starši oziroma skrbniki," je v izjavi za medije dejala Mateja Logar iz Službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Ljubljana.

Komentirala je tudi porast pojavnosti gripe. "Sezona te virusne okužbe se je letos pričela nekoliko prej kot prejšnja leta. V naslednjih tednih pričakujemo še porast števila obolelih," je povedala Logarjeva.

Če ste bolani, ostanite doma

V UKC Ljubljana zato vsem, ki zbolijo za okužbami dihal, svetujejo, da ostanejo, če niso izrazito bolni, doma. Pri tem naj uživajo dovolj tekočin in jemljejo zdravila za zniževanje telesne temperature. Če pa so huje zboleli, naj bolniki obiščejo svojega zdravnika ali v nujnih primerih gredo v bolnišnico.

"V primeru, da gre za bolnike, ki imajo pridružene kronične bolezni, pa svetujemo, da telefonsko kontaktirajo svojega izbranega zdravnika in se z njim dogovorijo o postopkih nadaljnjega okrevanja," je še dodala Logarjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.