Slovenija
34 ogledov

''Zaradi igel in krvi''

V ZD Ljubljana - Šiška so zaklenjena vsa stranišča, razen stranišča za invalide. Žurnal24 main
Stranišča. V Zdravstvenem domu Šiška so zaradi težav z narkomani zaklenjena.

Razumem, da imajo delo s čiščenjem sanitarij, a pričakujem, da bodo poskrbeli za paciente, ki čakajo po uro in več, pa še zdravstvene težave imajo,” pravi bralec, ki je v Zdravstvenem domu (ZD) Ljubljana - Šiška naletel na zaklenjeno stranišče z napisom, da je ključ pri sestri. Trkal je na eno od ordinacij in – ker se vrata niso odprla – potrebo opravil kar v grmu zraven ZD. Kot dodaja, težko razume, da morajo sestre takrat, ko imajo največ dela, skrbeti še za ključ stranišča.

Po petih minutah čakanja sem opravil potrebo v najbližjem grmu in se tako pridružil kužkom.
Brale

Tako je že nekaj let
Stranišča v ZD Ljubljana - Šiška so že nekaj let zaklenjena izključno zaradi narkomanov, ki so v njih odlagali injekcijske igle v rolice papirja, stene so bile umazane od krvi, za seboj so puščali nered,” pojasnjujejo v ZD Ljubljana, kjer želijo, da teh težav ne bi bilo in da bi pacienti imeli na voljo čista in varna stranišča. Zaradi istega razloga so stranišča zaklenjena tudi po nekaterih drugih njihovih enotah.

Prosijo za razumevanje
V ZD Ljubljana dodajajo, da pacienti ključ lahko dobijo pri medicinski sestri, kjer čakajo svojega zdravnika. Ker pa sestra ne more vedno takoj odpreti vrat, saj morda ravno prevezuje rano ali daje injekcijo, v ZD Ljubljana pacientom svetujejo malo razumevanja in strpnosti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.