Slovenija
20 ogledov

Zaradi interneta bodo menjali imena

Mladina, ki odrašča v dobi interneta in družabnih omrežij, se bo težko rešila na Žurnal24 main
Mladina si bo ob vstopu v odraslost prej ali slej množično spreminjala imena. Le tako se bo namreč lahko rešila neumnosti, ki jih je zagrešila v mladosti in so zabeležene na internetu, meni šef Googla.

"Mislim, da se družba ne zaveda, kaj se zgodi, če se vse o vseh ves čas beleži in je kadarkoli dostopno," je šef Googla Eric Schmidt povedal za Wall Street Journal (WSJ). "O teh stvareh bi morali kot družba resno razmisliti," opozarja in dodaja, da bo na neki točki mladini treba omogočiti, da si ob vstopu v odraslost avtomatično spremeni ime. Le tako se bo lahko rešila mladostniških neumnosti, ki jih je objavljala na socialnih omrežjih, meni Schmidt.

 

Googla večina ne uporablja za iskanje odgovorov. Uporabljajo ga, ker svetuje, kaj naj počnejo.
Tako meni Eric Schmidt, šef Googla

Vedo, kje ste, kdo ste, kaj želite in koga poznate

V istem pogovoru je Schmidt še povedal, kaj o svojih uporabnikih ve Google. "Približno vemo, kdo ste, približno vemo, kaj vam je všeč, in približno vemo, kdo so vaši prijatelji," pravi Schmidt. Google poleg tega zelo natančno ve, kje se trenutno nahajate.

 

To naj bi Googlu odpiralo možnost številnih novih storitev: "Ko boste šli mimo trgovine z živili, vas bo Google, če potrebujete mleko, na to opomnil; ko boste šli mimo naslednje trgovine, vas bo spomnil, da imajo tam posterje z motivom, ki vam je všeč; na naslednjem ovinku pa vas bo opomnil, da se je tam v 19. stoletju zgodil umor, o katerem ste nedavno brali," je za WSJ še povedal Schmidt.

 

Velikan že dobil ukor
Google je letos sicer že dobil pismo, pod katerega so se podpisali informacijski pooblaščenci iz Velike Britanije, Nemčije, Francije in nekaterih drugih držav. V pismu so Googlu očitali premalo posluha za zasebost ob povezovanju svojih storitev, izrazili pa so tudi razočaranje ob kršenju zasebnosti storitve Buzz. Čeprav niso grozili s sankcijami, so Google pozvali, naj ob uvajanju novih storitev upošteva osnovna načela zasebnosti.

 

Pri spletnem velikanu so se takrat odzvali, da se vedno trudijo predstaviti, katere podatke zbirajo, in da v svoje storitve vgrajujejo storitve, ki preprečujejo zlorabe. Vseeno so priznali, "da pri tem niso stoodstotno uspešni".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.