Slovenija
26 ogledov

Zaradi iPhona ob življenje

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Šestindvajsetletnika je v newyorškem Bronxu neznanec ustrelil zaradi iPhona, denar pa pustil.

Mladi kuhar iz newyorške soseske Bronx je na poti domov iz službe padel pod streli, ker je hladnokrvni morilec hotel njegov iPhone, so povedali policisti. Šestindvajsetletni Hwang Yang je bil po delu v restavraciji na Manhattnu le dve ulici stran od svojega stanovanja.

"Če nekoga oropaš, zakaj ne vzameš denarja?"

Yanga je strahopeten strelec ustrelil v prsi, mu ukradel telefon in pobegnil, denarnice pa se ni niti dotaknil, so za ameriške medije povedali sorodniki umrlega. "Če nameravaš nekoga oropati, zakaj ne vzameš denarja? Zakaj je treba nekomu vzeti življenje," se sprašuje mladeničev stric. Vsa družina ga opisuje kot skromnega fanta, ki je hodil v cerkev in tam bil tudi prostovoljec. "Hwang je bil odgovoren in dobrosrčen," je povedal družinski prijatelj 52-letni Ji Park. "Nikoli ni imel težav z nikomer. Bil je popoln sin. "

Predsednik okrajne skupnosti Bronx Ruben Diaz je mesto New York prosil za pomoč pri iskanju morilca. "Globoko sem užaloščen zaradi streljanja na aveniji Cambridge v Riverdalu, kjer je bil 26-letni delavni Hwang Yang ustreljen zaradi iPhona. Globoko sočustvujem z njegovo družino in molim za njih. Zelo žalostno je videti tako nesmiselna, strahopetna dejanja, ki se zgodijo v naši skupnosti. Žalosti me brezbrižnost in nespoštovanje človekovega življenja s strani teh kriminalcev, ki mislijo, da je v redu nekomu drugemu vzeti življenje," je povedal Diaz.

Komentarjev 1
  • erikkk 09:13 20.april 2012.

    Krivec za moje pojme je sam Apple ki obnori ljudi i iohadi pa iphoni, potem pa ima še tako vrtoglave cene da si ga marsikdo ne more privošćit, potem pa pride do tega ...