Slovenija
1207 ogledov

Zaradi jemanja podkupnin aretirali stečajnega upravitelja

Policija in nova vozila znak 113 Andrej Leban
Stečajni upravitelj naj bi speljal domnevno sporne milijonske nepremičninske posle.

Kriminalisti nacionalnega preiskovalnega urada so po neuradnih informacijah POP TV danes aretirali stečajnega upravitelja družbe MKT Print Tomaža Kosa. Osumljen naj bi bil zlorabe položaja in jemanja podkupnine. V okviru stečajnega postopka, ki ga je vodil, naj bi speljal domnevno sporne milijonske nepremičninske posle, je poročala televizija.

Sporni nepremičninski posli naj bi se odvili v okviru stečaja družbe MKT Print. Kos naj bi se z drugimi osumljenci dogovoril, da bo tovarniški kompleks v Ljubljani, ki je bil ocenjen na 20 milijonov evrov, prodal za nekaj manj kot 2,5 milijona evrov. Nepremičnine naj bi zatem dražje prodali naprej in si razliko razdelili ter bogato nagradili stečajnega upravitelja. Osumljenci naj bi poskrbeli tudi za kupnino in varščino.

Pod drobnogledom policije že pred tremi leti

Kosa so celjski kriminalisti ovadili že leta 2015 zaradi poneverbe. Po informacijah POP TV naj bi takrat izdajal lažne račune in neuradno nakazal kar 2,6 milijona evrov s svoje družbe na račun družbe v Bosni, denar pa naj bi nato dvigoval v gotovini. Očitkov policije ni želel komentirati.

Posloval naj bi preko celjske družbe Aronija, ki je bila kasneje izbrisana iz sodnega registra. Še pred tem naj bi izstavila za skoraj tri milijone evrov računov različnim odvetnikom, stečajnim upraviteljem in računovodjem. Takrat je vodil kar 76 različnih stečajev.

V Bosni pa naj bi prikazoval, da gotovino dviguje za nakup gozdnih sadežev, čeprav na carini in finančni upravi niso imeli nobenih dokumentov o tem, je še poročala televizija.

Preiskovalci bodo Kosa zadržali čez noč in ga jutri odpeljali na zaslišanje h preiskovalnemu sodniku, kar pomeni, da bodo tožilci zanj verjetno predlagali celo pripor, je še poročala POP TV.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar darklord
    darklord 10:06 07.marec 2018.

    zaradi njega in njemu podobnih smo "podn od drzave"; nauk: kradi kolikor mores!

  • Avatar darklord
    darklord 10:04 07.marec 2018.

    vodil 76 stecajev???????? samo v Sloveniji; ni zelel komentirati???? ce bi malo spustili skozi roke, bi verjetno dobili kaksen komentar!!!!!!!!