Slovenija
10 ogledov

Zaradi kabla ob 750 tisočakov

kabel kabli Shutterstock
Zaradi ukradenega telefonskega kabla ima ena od mestnih četrti blokiran račun.

"Zgodovine še sam ne poznam čisto dobro. Spor izvira iz leta 1992, ko sta se krajevni skupnosti Duplek in Brezje - Dogoše - Zrkovci tožili zaradi odtujenega telefonskega kabla," pravi Mitja Horvat, župan Dupleka, ki je medtem postal občina. Na podlagi te tožbe je sodišče leta 2002 odločilo v prid Dupleka. "Glavnica je vredna 31.000 evrov, zraven pa spadajo zamudne obresti od leta 1992, kar skupaj nanese 750.000 evrov," z izračunom postreže dupleški župan.

Mestna četrt blokirana

V Dupleku so že pred leti izbrali edino možnost in se "usedli" na račun mariborske krajevne skupnosti Brezje - Dogoše - Zrkovci, ki je še vedno blokiran. Do zdaj jim je uspelo izterjati 9.000 evrov – nazadnje so se do denarja dokopali leta 2010. "Takrat smo na sodišče vložili predlog za dodatno izvršilno sredstvo, da bi se dolg poravnal iz mariborskega proračuna, a sodišče do danes o tej zadevi še ni odločilo," pojasnjuje Horvat. Pravi tudi, da so pripravljeni na poravnavo, saj jim je jasno, da mestna četrt tega denarja verjetno nikoli ne bo sposobna vrniti. Dupleški župan dodaja, da se bodo ob interesu Mariborčanov za deblokado mestne četrti začeli pogovarjati o poravnavi.

Občina trdi, da ni vpletena

Na mariborski občini trdijo, da v spor niso vključeni ter da je to stvar Občine Duplek in mestne četrti: "Krajevni skupnosti pa mora občina denar za delovanje nakazovati prek asignacijskih pogodb neposredno ponudniku storitev. Takšno plačevanje je dovoljeno in ne predstavlja oškodovanja upnika." Mariborski župan Andrej Fištravec pa je medtem svetnikom v začetku tedna pojasnil, da se z Duplekom o možnostih rešitve spora že nekaj časa pogovarjajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.