Slovenija
18 ogledov

Zaradi krvi pred častno razsodišče

krvodajalstvo, kri Shutterstock Fotografija je simbolična.
Svet Zavoda RS za transfuzijsko medicino se je sestal zaradi torkovega pisanja portala Pozareport.si o nepravilnostih in zlorabah na zavodu in vodstvu zavoda naložil, naj zaradi članka sproži postopek pred častnima razsodiščema novinarskih organizacij.

Svet zavoda za transfuzijsko medicino je obravnaval in sprejel poročilo poslovodstva, v katerem zavrača "netočne in nepreverjene podatke v zvezi s poslovanjem zavoda", objavljene na portalu Pozareport, je v sporočilu za javnost zapisala predsednica sveta zavoda Mojca Ferjančič Podbregar. Člani sveta so tudi zavrnili očitke glede svojega dela. V članku namreč piše, da je svet od vodstva zavoda že pred časom zahteval poročilo o domnevno spornih financah s prometom krvi, toda čeprav podatkov niso dobili, niso ukrepali. Ferjančič Podbregarjeva poudarja, da so člani sveta doslej in bodo tudi v bodoče "odgovorno, vestno in korektno opravljali naloge, ki so jim bile zaupane".

Člani sveta  se strinjajo z vodstvom zavoda, da je v tem trenutku nadzor nad poslovanjem "nujen, da se razčistijo morebitni dvomi v zvezi s poslovanjem zavoda". Minister za zdravje Tomaž Gantar je sicer že odredil izredni nadzor nad delom zavoda. Po pisanju Pozareporta naj bi se namreč zavod okoriščal na račun zbrane krvi s krvodajalskih akcij, od česar naj bi imel milijone evrov dobička, denar pa naj bi posojal tudi nekaterim podjetjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.