Slovenija
57 ogledov

Zaradi kupcev stanovalci brez parkirišč

"Nekdaj prijetna šišenska soseska je danes oropana vseh zelenih površin. Spremen Žurnal24 main
Stanovalci ob Sparu in Kiku v Šiški so nezadovoljni, saj sta po njihovem trgovini prikrajšali prebivalce za ogromno parkirnih mest.

Spar in Kik "povozila" igrišči
"Stanovalci Kogojeve ulice in Ob žici niso prav nič veseli trgovin Spar in Kik, ki so ju novembra lani z velikim pompom odprli ob Kavadarski cesti v Šiški. Trgovini sta 'povozili' nekdanji igrišči za nogomet in košarko ter otroške gugalnice, poleg tega pa sta okoliške prebivalce prikrajšali za lepo število parkirnih mest, ki so jih vrli trgovci preprosto vzeli za svoje in jih zaprli z zapornicami," nam je povedal bralec.

Poziv k bojkotu nakupov
Kot največji problem izpostavlja dejstvo, da stanovalci zdaj zelo težko najdejo prosto parkirno mesto. Nekateri tako puščajo svoje jeklene konjičke kar sredi vozišča. Tudi iz fotografije, posnete v soboto dopoldne, je razvidno, da so parkirišča med bloki sredi dneva nabito polna, "medtem ko na parkirišču Spara in Kika samevata le dve vozili", dodaja bralec. Civilna iniciativa, ustanovljena ravno z namenom opozarjanja na omenjeno problematiko, je pozvala k bojkotu nakupov v Sparu in Kiku, dokler se sporne zapornice ne odstranijo.

Kot smo sicer izvedeli od več stanovalcev tega območja, niti kupci, ki niso stanovalci v bližnjih blokih, ne parkirajo za zapornicami. Čeprav je prva ura brezplačna, se nekateri raje odločijo, da jeklene konjičke pustijo na parkiriščih, kjer avtomobile puščajo stanovalci.

Spar: "Mi smo le najemniki"
Vprašanja smo naslovili na Spar, kjer so nam v odgovoru dali vedeti, da v zvezi s tem ne načrtujejo nikakršnih ukrepov. "Gre za zasebno zemljišče, ki je v lasti podjetja Oberon d.o.o. Spar Slovenija je s svojim supermarketom Spar le najemnik prostorov v novem objektu v Šiški in tam smo poleg poslovnih prostorov dobili v najem tudi parkirišče pred trgovino," so nam pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.