Slovenija
27 ogledov

Zaradi lažnih obtožb nove tožbe

Janša naj bi bil zaslišan novembra. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Predsednik SDS Janez Janša ni seznanjen z morebitnim obtožnim predlogom v aferi Patria zoper njega. Za obtožnico tudi ni nobene osnove, poudarja.

Potem ko je vrhovno državno tožilstvo minuli teden v zadevi Patria vložilo obtožni predlog zoper več oseb, so se namreč v medijih pojavile informacije, da naj bi bil med obtoženimi tudi nekdanji premier Janša, ki naj bi ga bremenili kaznivega dejanja sprejemanja daril za nezakonito posredovanje.

Kot je ob robu današnje predstavitve kandidatke za ljubljansko županjo Zofije Mazej Kukovič dejal Janša, obtožnice nima, pa tudi ni nobene osnove za kakršno koli obtožnico, preiskavo ali ovadbo. Poudarja, da s primerom in afero ni povezan v nobenem drugem primeru, "razen preko neke neutemeljene obtožbe v oddaji finske televizije".

Prvak SDS še zagotavlja, da v zadevi nikoli ni odločal, še manj pa je zato dobil kakršno koli nagrado.

"V Sloveniji je vse mogoče"

"Je pa v Sloveniji vse možno," še meni Janša. "Glede na imena, ki se pojavljajo v ozadju te afere, gre za stare politične povezave, za stare akterje znanih afer, ponekod celo za družinske tožilsko-udbaške povezave, tako da me ne bi nič presenetilo," o morebitni obtožnici pravi Janša.

Janša je sicer v zvezi z zadevo Patria že sprožil nekaj tožb, glede na "javne izjave v zadnjih mesecih" pa je danes napovedal še nekaj novih. "Tisti, ki so sejali te lažne obtožbe s političnimi motivi, se odgovornosti ne bodo izognili," še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.